Buscar

Loading...

Páginas

SipOt sedOt *edited*

Salah satu masakan kegemaran sesetengan masyarakat Malaysia. SipOt sedut menurut encik Wiki, juga dikenali sebagai belitung, siput mata merah merupakan sejenis siput air tawar yang boleh di makan dan banyak dijual di pasar, terutama pasar tani. Nama sainsnya adalah Cerithidea obtusa. (terbelit lidah ape lagi mahu memakannye)



Ni dah macam sipOt laen dah ni* Setau GT, sipOt sedOt rupenye cmni lepas dimasak:

Erk* Sedapkah? 


SipOt sedut biasenye dibuat masak lemak cili api,seperti yang ditunjukkan di atas*.


Same jugak cm Babi n Anjing, sipOt sedOt xketinggalan dijadikan "bahan" nak mengejek orang. Siyes! XcOmel langsOng. 


"SipOt sedOtlah ngkO ni..."
Pekejadah? Ceh*


WalaupOwn tujuan memakannye selain dijadikan laOk paOk dan mengenyangkan, sipOt sedOt juge, dikhuatiri dipercayai dapat memberi impak yang besar ke atas perubahan bibir seseOrang*

TeOrinye begini*

Makan... Eyh, sedOt*
Buatlah gaye menyedOt seseksi Angelina Jolie

Hasilnye begini*


!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!

Lihatlah bibirku yang ssssseksi*

Ouch*

Entry ini direQuest khas oleh gadis bername MIZZURA. Gua dah lOst idea da* 

Babi = Done
Anjing = Done
Naga = Done

Entry psal pe g nak mintak??? Bayar k!  XD

Sesi cuci mate rabOn kOrang:

BesaOnyer

SipOt khinzir panggang*

Sipot khinzir masak asam kOt*

SipOt gOndang nme die*

Telur die pink* Auww... Jambu u...

Menyelam* Ni yang keje JPA -Jab Perkhdmatan Awam

SipOt laut* Unik giler

Ni gen alien punye barang

Gua lukis. Cntek x? SipOt lidah*

Eyh, mak sape terlepas dlam ni? Baek ngaku pat!

Ler. SipOt Sarawak rupenyer* Bhahahaha...

Xkisah ler sipOt jenis hape*
GELIMAT~

-sekian-


25 orang kaye mengOmel :

Armyrule

muahaha...ikan flower horn tu dah macam mulut mau kiss awek dia plak...wakakaka

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

yeke? Eyh, cane taw??? =p

.::WaNiE::.

kekekek mulut ikan tu ..bukan mainnn lagii

mizzura

walaweh..hebat ah GT nih...*bunyi tepuk2 tangan beramai2*

gambar siput yang first tu macam siput b*bi jer..eww..geli...

errk...sbnrnye sibut sedut masak lemak ialah favourite food adik saya..tu yg sj nk test kehebatan cik GT kita nih..

tak sangka plak boleh kuar bibir angelina jolie*i like*..huhuhu..

mari mendapatkan bibir sexy..mmuahh..!!

angah iza

kelakar plak entry kamu kali ni.hahahahha...
sampai siput sarawak pon terbabit.
apa pon iza mmg tak reti makan siput sedut...masa sedut tu kompem terus tertelan ..hahah :P

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

Wani: Santek wut?

mizzura: Keke... XbtOlkah? Mesti bibir adikmu sunggoh seksi bukan? XD

Iza: Amacam rase tertelan tu? Ade cm tertelan pemadam???

en.alierostam

siput bulan pun best gak.....:))

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

ler... ade jgk? xtaw laks

Rie

Lama dh tak menyedut sipot bagai~ trigat plak masa kecik2 dulu amik siput belitung tu wat main dulu seko dua sebelum masak... tp pelik gak kan rupa siput dlm gambar 1st tu...
Hurm.. pasni cuba wat pasal bunian lak ke kan.. eh kamu ni bunian kah? hik hik XD~

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

Erk*

Bunian? Hades* Syusyah tu XD

whitedaisy

sipot sedut sgt la best..meleleh~

♥CIK SHA♥

sipot khinzir??ahahaha..

eeeuuuwwww..pelik2 nye sipot2 itu..ade yg mcm kaki alien je tu..geli2..

sedap ke mkn sipot nih??owh..sumpah takkan makan..

tetibe sipot serawak galmer dalam blog cik GT..hak3..bukan mak anita serawak ke die tu??

~attahrel~

haku dh agak dh,,mesti ada siput Swak punya dlm post tu....hahaha..apasai hkau x buboh skali peta SG SIPUT

**lpas ni wat entry ikan belacak plak wei..x pun unicorn...mesti ang xleh wat nya lahhh...haha

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

whitedaisy: erk* sdapkah???

Cik Sha: Ye betOl... Ibu kamu lah itu. Eyh cOp. Ibu Anita Sawarak XD


Attahrel: XmaO ler Sungai SipOt. Nnt pnduduknyer bangge XD

Ler... Ikan belacak tu xpenah dgr laks. Suke maen lecak ker???

UnicOrn lagi satu* Jagung pe tu? Haks3 XD

~attahrel~

ikan belacak=ikan kat tepi laut yg berjalan2 kat gigi air tu..kawan baik ketam batu..

unicorn=kuda putih yg ada tanduk tu..yg dlm fairytale tu...

**buat2 xtau plakkk...ngaku ja la x boleh terima cabaran susah haku tu...ok aku low kn sikit level kesusahan tu..buat ja la pasai udang kepal...hahaha

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

tu ikan tembakOl nme die. Belacak org negeri mne pggil ek? Keke...

UnicOrn nmenye cm singkatan unik+cOrn. Keke...

Udang kepal plaks merupekan masakan jopOn cm sushi lebih dikenali sbg = tempura.

kan kan kan???

pak long

salam buat tuan umah...
cari siput sedut ni kat hutan paya bakau..mencabar jugak...lama dah tak makan masak lemak kuning siput sedut...

~attahrel~

org negeri Inderagiri/Metrofulus pgl belacak...hahaha

jgn nk tipu ek..wpun aku x suka jpn cuisine tp rasanya x mgkn udang kepal dibuat tempura-tempurung tu..udang kepal wat belacan ok la..mak cik GT oi!!!

.::WaNiE::.

eiii siput aliennn :P

jajarina

ahahaha.. lawak jela GT ni.. tp siyes, pic siput sedot tu, wat jaja terliur jek.. hahahaha

kime_rockstar

cerita siput sedut..heheheh klaka la blg ni..nice blog... :)

Cik Puan Drunbella

wow siput sedut.
kena ada skill kalau nak makan neh.
kalau tak, buat bebai jak.
wakakakaka.
>___<

kaChaNG_dEwa

wakakaa..sipot sarawak xbole bla.sangkut gak muka dia kat cni.ahakzz..

Khairi

hehe kelakar betul siput serawak hehe.

ZE

mcm sedap je sipot2 tuh..=)