Buscar

Loading...

Páginas

Babi sudah... Anjing lah pule *edited*

Anjing, macam entry yang lepas, jugak salah satu dari najis berat dalam Islam. Cmtu jugak keturunannye. Tapi Anjing ni xde lah sangat dipandang burOk pade msyarakat Melayu Islam macam Babi. Kenape?

Mungkin sebab Anjing ni ade spesis yang kiut miut kOwt (GT assume saja). KalO nak dibandingkan dengan Babi, haramjadah!!! Spesis Babi mane pOwn, sumenye hudOh!!! Babi hutan ke Babi kandang ke, Babi bandar ke, memang gitu je mukenye xde beza.

Anjing plak, ade spesis yang cOmel cam kucing. BetOl... GT penah tengOk. Ade jugak spesis Anjing yang pendek ntah hape name die. Comel gile die jalan bai... Lembab nak mampOs!!! GT tengOk sambil gelak-gelak je. Naseb baek Anjing tu tadak pasaan. KalO x mau dikejarnye haku. Tapi GT bley lari lagi laju kOwt XD

Tapi camne cOmel skali pOwn, Haram tetap Haram. Menyentuh dengan sengaje and membelai ala-ala menunjOkkan kasih sayang tak bley bai... Lagi plak nak ciyOm and dukOng ke mane saje. Lebih baek mendukOng biawak hidOp. Lagi vOgue kalO bley dukOng buaye idOp. Dari Anjing. 

Ade hukum yang mengatekan, kalO tersentuh Anjing dalam keadaan kedua-duanya (orang and Anjing)  kering, xperlu disamak. KalO dalam keadaan salah satu darinye basah, baru la kene samak. Tapi kalO Babi, kering ke basah ke tetap kene samak. Tu yg GT pernah dengar la...  Soal hukum ni, GT maleh nak kupas banyak and panjang, takOt jugak silap kat mane-mane. Yang penting, kalaO timbul keraguan dalam diri kamO pasal ni, baek Samak bai... And bertanya juge pade yang tahu. *sesape tahu sile la kOngsi*

Lagi pasal Anjing. Orang bese sebut-sebut pasal pepatah / peribahasa / perumpamaan:

Bagai melepaskan Anjing tersepit

Bagai Anjing menyalak bukit

Bagai Anjing dengan kucing

Bagai Anjing dengan bayang-bayang.

Banyak lagi "kepelbagaian" Anjing yang xmampu GT statekan disini uOlls pegi carik la sendirik bai!!! Sume pepatah / peribahasa / perumpamaan tu menunjOkkan atau mendescribekan Anjing sebagai menatang yang Jahat, Tamak, TerOk and... lagi pe lagi? 

Perkataan "Anjing" jugak cam "Babi", ade jugak digunekan untOk menghine orang laen, nak mengejek, ataO paling sedap orang kate MENHANJENG orang laen. Tiada lagi terjumpa orang menghine, mengejek orang laen ngan binatang macam burOng, arnab, wahima kucing. Jap GT nak try:

[Anjing]BurOng la kau!!!

Ko memang [anjing] arnab!!!

Mengkucing [hanjeng]

Tapi, tahukah anda bahawasanya, Anjing ni salah satu haiwan yang bagOs juge. Anjing ni haiwan yang sangat setia pada tuannya. UntOk menjaga keselamatan, and untOk dijadikan kawan. Banyak gunenye ekceLi... Bukan burOk and terOk sangat pOwn.

Dan lagi, tahukan anda setiap haiwan yang dijadikan oleh Allah SWT, berzikir padaNya setiap hari? Korang plak lam sehari brape kali ingat Tuhan bai??? Bhahaha... 


Cili Padi

Lada hitam

Lada sulah

CukOp pedasss tak???
MaO tambah lagi?


CukOp sude entry pasal Anjing. Ni pOwn sebab ade brader yang reQuest. GT tadak idea suda. Jom layan gambar plak!




Anjing pOwn taw kasih sayang sesame sendiri. Awek die kene langgar lari bai.

Ni muke Anjing kalO kOrang try maen set set set tom tom tom ngan dia.
Tapi Anjing liar je kot*

Anjing yang tersepit. Dari segi kewangan mungkin

Anjing sunyi. Mentadak mentadu pOwn die layan*

Haku tengOk dah macam kaen ropol-ropol dah pOwn. Ade baju kOrang camni?

Jap* Ni hape ni bai??? Ade ke Anjing camni???

And da last but nOt least...








Muka macam same sikit*
Feremfuan vodO*


P/s: Haku hapdate pasal Babi traffic haku naek trOs. Suka eyh kalO cita fasal Babi??? 
Pasni haku nak cube hapdate fasal "SEKSA AZAB KUBOR" (fasal Ugama) plak. Hagak-hagak traffic haku bOleyh maintain/meningkat tak? *oh pedas lagi!!!* 




15 orang kaye mengOmel :

syue

manohara kn tuu? ish, teruk tuu!

btw, gmbr semue kelakar ohh! xDD

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

syue: aah die la tu. keke

encHIx laNDax

ahahha...kesian MANOHARA 2..jd mangse GT..hehehe...ape2 pon,mmg menganjeng r,eh,mengHUSH PUPPIES la entry ni..huhu...

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

erk*

hush puppies xley lawan

die mhal sgt. Yg ni 50 sen je XD

ini blog wirdah

chihuahua chumell :)

yieyaw

Ni mmg pelaman cyberia berfantasi sejati r ni..bru je request, da ad da entry ni..terbaek!!

Kedapup!

saya_arief

GT nk wat bizness ape ni.?
anjing jd guard kat umah ek..?

*Dak kecikkk*

takut tgok anjing yg ngah menyusukan anak tu..
cam manusia je rupanya..
kamo sgoh lawak sis..

~Eim~

OMG!!!terkaku seketika...

Uruchimaru @ kf

EH MCM MANOHARA LAH!

nuriz

tak mau tolong anjing tersepit...hehehe

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

wirdah: sukakah? XD


Yieyaw: GT xpernah mensia-siakan peminat *haktuih! KunOn*


Arief: Boleyh juga ya XD


Dak kcik: GT pOwn tkOt tgk. Btol ke tu?


Eim: Kukukakikukaku XD


Uruchimaru: btol kan?


Nuriz: Tlg skit je xpe. Tlg tgk n tlg kesian XD

ahmad fais ishak

hehe..nice!

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

tQ XD

maisyara Pot! Pot!

agk geli tgk gmbr last skali tu.. euuu!! muke entah ape2.. ^^