Buscar

Loading...

Páginas

NAGA: Wujudkah?

 Brader Prince Rie yang surO buat entry sal Nage. So GT buat entry eksklusif sal NAGA. Jom review!


Iyah iyah! Terbang*

***SebOt je pasal NAGA, kebanyakan orang Malaysia ni cume taw sal Buah Naga je. Sebab rakyat Malaysia memang kuat makan. KalO search kat gOogle sal NAGA pOwn, banyak yang kuarnye sal Buah Naga jugak. Haks3

Buah NAGA*

Stakat ni pendedahan eksklusif pasal NAGA memang belOm pernah ade. Sumenye based on crite dOngeng and crite merampOk orang-orang yang kunOnnye terserempak ngan NAGA lagi-lagi kat Tasik Chini, padehal...

ARAPAIMA GIGAS. (Ikan Naga) Sjenis ikan air tawar*

Spesis ikan ni memang besar bai, telan kOrang pOwn bOleyh*

Okeyh, NAGA digambarkan dalam mitOs sebagai haiwan yang panjang, ade misai, pastu ade kaki, mulOt die bOleyh kua api. Then ade certain stOry kate, NAGA ni ade mutiara. Tujuh kesemuanya* Elley cam crite DRAGON BALL tu... Jangan kate xtaw plak... NgkOrang punye peberet mase kecik-kecik tu... 

Pergh*

Ni plaks* spesis dinOsOur kot

Kwn ngkOrang*

BelOm diketahui samada spesis NAGA betOl-betOl wujOd ataO tidak. Tapi kan... GT taw NAGA memang wujud:






!
!
!
!
!





NAGA Murali Mohan Raju
DR. Ramses Abul NAGA
NAGAswaran
NAGArjuna
NAGA Chaitanya

Tempat NAGA berehat landing-landing baek punya...:

NAGAland
NAGAsaki

Tempat NAGA bekerja bagi kluar "api":

TeNAGA NasiOnal Berhad


Okeyh, sekian untOk entry sal NAGA pade kali ini. Ade permintaan lagi? Sile isi bOrang dOlu le bai... Paghah pale hOtak haku nak pikiaQ pe yang kOrang mintak-mintak. NguEhehehehe... 

Jom cuci mate


!
!
!
!








Ikan Naga? -ThailanD
Sumber pic dari Encik GoOgle


Ni plak ikan ape weyh? Cm gigi kOrang dah haku tgk*

Note: GT pOwn bley jadi "NAGA", time marah. Berasap mulOt weyh kluar api bantai kungkangkungkang pOtpetpOtpet. Nak cube?

P/s: GT balek kampOng. TolOng tengOk-tengOkkan blOg ni ye takOt kene curiks ke hape XD

peace...lagi dan lagi =n_n=*!
Sebelah tu name die Kak Z. Da kawen ok



Papai uOlls... Selamat balek kampOng*

56 orang kaye mengOmel :

angah iza

tergelak bace entry ni...
ada gak terselit nama org yg ada kena mengena ngan NAGA ek..
hahahha.....

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

Best wut? Mesti berani orgnye XD

Sir Highcarl

pelik betul ikan2 tu..

Sir Highcarl

pelik betul ikan2 tu

AcanCapik

mutiara naga a.k.a dragonball tak ada? tu wajib letak gak tu, fenomena seantero malaya time kecik2 dulu...

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

sirhaikal: Macam2 makhluk Tuhabn jdikan kan?


Acan: Tu ade tu. Cube bce btOl3 XD

rentan

GT i jd pak guard ni.. jaga blog kamu.. balik cepat2 skit

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

wah ini sude bagOs.
Xpyh upah da ade yg offer. Jgn lupe klik nuff skali XD

Melz

besarnya ikan tuh :|

etomyam

hehehe..menarik..yg pasti memang ada naga, tu yang ada Nagasaki kat jepun tu...

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

aah lagi pnjang dri Melz

haks3 XD

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

NAGAland juge XD etOmyam

FzuK

hahahaha.. tnb yg xleh blah tu...

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

btOl hape...? Kan kan kan? XD

~attahrel~

itu dia.. 1 lg post serba sengal dr GT-gadis terbuang...terbaekkk la beb...

mengikut sejarah...naga wujud di zaman purba, namun bilnya makin hari makin kurg..smpi 1 tahap tinggal sekoq ja..itu pn kena seksa dan dirantai..tiba2 dtglah sorg adiwira melepaskan naga tersebut...his name issssss..MERLIN!!!...haha

**mana la ada naga bai..mitos ja semua tu..
**lg 1 yg hkau terlupa..teloq naga<--mercun ni...debabooom!!

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

erk* serba sengal? Smpai ati... * Haks3

Xpenah tgk cite Merlin ah... Xtaw*

Keke, bg mercun x mnakOtkan lgsong XD

~attahrel~

typo tu beb..suppose sgt sengal..hahaha..lawak ja la..ni la post plg infotainment skaliiiiii..ish3

btw, header pic anda itu sgt la mencapub-lic transport btoll..meletops la kamu!!

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

haks3
Tapu GT ttp paling suka entry sal Babi =p

Keke... Ayt baek punya..."mencapub-lic transport"

Suka! XD

AcanCapik

adeh, tak perasan... malu2. baca laju2 kut tadi. huhu....

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

tu la laju sgt cm kete turbo =p

joegrimjow

kuih naga?
buah naga?

hehe

erkk
amek katne gambo tu?
hampir2 caye tu naga

tp comey je tengok
so
bukan naga la kot

isha

buah nage je sedap

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

jOe: comey ke? erk*

isha: sdap ek? xpena mkn*

hanismalik

salam...hehe...ingtkan naga ape td..=)

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

hihi... nagaska

erk*

apai power

Naga memang wujud...
tapi dalam cite Dragon Ball..haha...yang paling syok nyer, nama cerita naga itu, Dragon ball GT...
adakah saudari naga itu?

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

ceis

bahan jgk dak ni karang... XD

thomas

hah!hah! Baik punya cerita.

mizzura

haha..pas naga, siput sedut plak please...*cabaran bermula dari sekarang* LOL...

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

thOmas: tQ XD

Mizzura: Pas CNY bley? Haks3

ini blog wirdah

I lahir tahun naga..Heh,tetibe je.huhuhu~

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

keke... nak kene "bahan"?

zack zukhairi

aku suke "NAGAswaran" itu!
hahaha! tegelak weyh aku baca entry ang ni! Pasai ikan tu, aku rasa die spesis anjing kot? cam gigi anjing je?

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

ade ek kwn ang nme cmtu?>
T ang bley bahan
Haks3

Iriene

I suka your idea of 'naga' pasal 'nagasaki' dan TeNAGA' memang best :)
Cheers, and do keep in touch!

Fyzal

teNAGA nasional berhad -> yg tu memang lawak.. muehehehe..

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

suke korg ek

bahan korg bru taw* XD

ahmad

aku percaya naga wujud...wujud lam mimpi2 indah...hehehe

Cik Rara

buah naga sungguh sodap! :)

cik EPAL

suka makan buah naga :)

Daud Mili

naga?...wah...maybe wujud,...tapi tak la sampai kuar api dari mulut,...sebab x pernah ada rekod jumpa pon,...kalo setakat binatang besar2, maybe penah jumpa...cuba la ngko cari sampai jumpa yang betul2 punya,...nanti leh jadi kaya,..haha...!!...

mizzura

takpe GT..pas CNY pun boleh..balik kg dgn tenang ek..whatever pun tak sabar nih..LOL..

Uruchimaru @ kf

xkisahlah yg penting gwe suke buah naga !

bellar0ssa

huhu GT..agak2 GT naga jenis pe ek.

Zool Blogger

OOo citer pasal Naga ye..
bagus2..

Zool

KP

buah naga buat jus sedapp. mesti ada naga sebab tu ada dragon ball :)

♥CIK SHA♥

hhahaha..GT otak senget...

udacun

uit GT...hehehhe.. lOng time nO seee

hans

hahahaha
lawak sih crita naga ko nih

Chaon Cornerz

Line clear..

Rie

Hahaha... okeh okeh.. n3 yg best gak ni...chaiyok2.. jangan bimbang la ttg blog kamu nie... ramai je NAGA yg jaga kat sini~ hehehe :p~

INDRA QIRANA

teNAGA nasional memang naga yang benar benar wujud ....dia datang bila kita lama tak bayar he he

Cikgu Yang Azmah

Wou!! Bagus kali car penceritaannya!! ada kursus khas ke nih! terpikats saya!!

Johari sulaiman

suka tgk gmbr2 yg di post! macam ripley believe or not hehe! blog cantik!

Darkbatman

giler beso ikan uh.. menakutkn lg2 tang gigi uh..ahah

F I T

kat malaysia ni banyak naga...tengok a yg kuar asap kat mulut dan hidung tu hehehe

Cash-out Pertama Selepas 5 ke 6 Bulan Bersama Nuffnang