Buscar

Loading...

Páginas

AKU BLOGGER YANG BERJAYA*

Bukan sebab jumlah follower

Bukan sebab nama

Bukan sebab traffik

Bukan sebab jumlah komen

Bukan sebab pagerank (pr aku sndri pon xpenah amek taw)

Bukan sebab ranking Alexa

Bukan sebab duit

Tapi sebab kepuasan diri aku sendiri, sebab aku berjaye mengekspressikan feeling aku sendiri, and aku berjaye menyeksikan diri dalam blog aku sendiri *sharing is sexy!!!*

++++++++++++++++++++++++++

Makin lame aku dalam dunia blogging, makin aku sedar sebenarnye matlamat sebenar aku dalam dunia blogging. Satisfaction* Ukuran kejayaan tu ekceli bergantung pade blogger tu sendiri. Orang laen xpayah susah-susah nak estimate/evaluate sesebuah blog tu sebab kewujudan sesebuah blog bermula dari nawaitu atau niat blogger tu sendiri!

* Kalo die berblogging untuk duit, then die dapat banyak duit, tu bermakne die dah berjaye
* Kalo die berblogging sebab traffic then die capai target die, tu bermakne blog die memang berjaye
* Kalo die berblogging sebab name, then die glamer, tu bermakne die memang berjaye
* Kalo die berblogging sebab nak dapatkan banyak feedback, then memang da bomd feedback yang die dapat, tu bermakne die dah berjaye
* Kalo die berblogging sebab suke-suke, and die puas hati dengan blog die, tu bermakne die dah berjaye

Pendek kate, sumenye bergantung pade niat masing-masing! Sume ni SUBJEKTIF ok... Persoalannye, adekah anda berpuas hati dan gembira dengan pencapaian blog anda? Opkos semua orang suke dengan blognye sendiri kan? Tu jugak bermakna anda semua adelah blogger yang berjaya. Antare kite xde yang lebih and xde yang kurang. Anda hepi, saye jugak hepi.

Pengisian blog? Dat's not da isu. No biggie der... Blog meraban pon ade ramai orang suke bace wut??? Yang penting u got "something" to share wif ur readers! Secare tak langsung uolls jadi sexy sebab berjaye berkongsi "something" yang mungkin ur readers xtaw or xpernah sedar. U should proud of ur own self xkesah la kau orang share pasal diri sendiri, or awek/bf kau orang, biawak belaan kau orang or any story yang berkaitan dengan kau orang or tidak. Tapi, jangan terlebeyh suda... kau nak kongsi sume pasal diri kau dari atas smpai bawah macam kau dah jadi celebriti. Lagi plak berkongsi pasal personal details kau orang, location, address, or else yang berisiko bley buat pembuno bersiri aimed kau orang jadi mangse tu silap besar bai... Berkongsi cerita tak salah... tapi kongsi ape yang patut je ok -pesanan penaja


++++++++++++++++++++++


Mungkin pade awal penglibatan aku dalam dunia blog, banyak mende yang aku kejar. Ranking itu ini, traffic, then opkos aku sentiase semangat perati and kompol duit dari nuffnang. Sume tu satu inspiration ekceli. Lagi pon beselah, mase baru berjinak-jinak dalam blog, aku kenal dengan ramai sifu-sifu and otai blogger yang ajar aku pasal traffic, ranking segala bagai. Tmbah dengan motivation yang dorang bagi. Makin hari makin aku semangat berblogging dengan target aku nak pecah panggung konon nk dapatkan banyak traffic setiap ari. Pecah punggung ade la naek kematu banyak sebab banyak duduk mengadap lappy. Hiks!

Sampai satu tahap, pale otak aku tepu then aku berhenti berblogging wat sementare. Aku jauhkan diri dari internet, lappy aku bukak cume sebab nak hadap game and buat keje sesikit. And aku amek mase nak charge balik otak aku yang sebu and macam low battery sebab kering idea nak update blog. Dalam tempoh tu aku jenguk jugak blog aku sesikit, hambar gile. Sikit-sikit, perspektif aku pasal trffic, ranking, follower, etc sume tu dah berubah!

Then aku started back macam da others newbie tapi dengan semangat baru. Till now aku rase puas. Walaupun blog aku dah tak semeriah dulu, tapi aku sendiri "layan" and having fun berblogging dengan care aku sendiri. Whoops whoops! Rite now I don even care about my ranking, my traffic, or total feedback yang aku dapat. Earning? opkos la aku amek taw! Smpai mase aku cash out wat banje diri aku sendiri best wooo... Sape tak suke duit? Bak sini bagi sume duit kau kat aku. Bhahaha...

Pade aku dalam berblogging yang penting adelah konsep "perkongsian". Selagi kau orang teros berkongsi pendapat, cerita, and berita terkini, selagi tu la blog kau orang hidop! Suke kan kan kan??? So, teruslah berkongsi and bercerita then just ignore sebarang unsur-unsur jelik yang suke condem+menjatuhkan blog kau orang sebab "makhluk halus" tu xdapat ape der... Kau tak rugi pape kan kan kan? "Makhluk halus" tu plak xdapat pape selain mase die yang terbuang and membazir begitu saje. Woot woottttttttttt!!!!!!!!!!!!!!! Padan muke* yeay!!!


Note: Setiap orang belajar dari pengalaman supaye dapat berfikir and bertindak dalam care yang lebih baik =)

P/s: Jom berjaye same-same noks!!!!!


Kejadian Bunuh Diri

Kali pertame aku saksikan kejadian bunuh diri kat depan mate aku sendiri. Terkesima aku seketika. Perkataan pertame yang keluar dari mulut aku mase tu ialah:

CELAKE!!!

+++++++++++++++++++++++


Puchong: Satu kejadian bunuh diri dilaporkan di sini hari ni. Kejadian berlaku sekitar jam 10.00 malam dimane saksi yang mahu dirinya dikenali sebagai GT (memang name sebenar) telah menyaksikan kejadian dahsyat dan tidak menyangke mangse nekad untuk membunuh diri di hadapan matenye.

Menurut Cik GT, beliau sangat terkejut menyaksikan kejadian itu dan mengalami phobia yang teramat sangat! Beliau juga mengalami masalah tak lalu minum tapi makan tak nak kalah habes pizza RM40.95 die bantai sampai habes sikit pon xde tinggal untuk jiran umah seblah. Ok part mengarut dah tamat! Sambung lagi

Beliau (Cik GT) juga merase sangat marah dan kaciwa atas kejadian tersebut. Hal ini kerane beliau tidak dapat meminum air teh yang dibancuhnye kerane seekor cicak nekad untuk terjun ke dalam cawan air teh panasnye yang baru dibancuh. Akibatnye, air tersebut terpakse dibuang dan diganti baru. Kesian...

Kerane kejadian itu juga, Cik GT yang sudah sedia maklum memusuhi kaum cicak, semakin menyimpan dendam yang membare terhadap spesis itu sejak kejadian cicak gatal yang merayap naik ke badannye sewaktu beliau baru lepas mandi kire-kire 7 tahun yang lalu. "Pandai cicak kan pilih awek harum-harum je pastu melekat kat punggung aku. Celake gile!" ; katenye sambil melepaskan geram dengan menyental-nyental cawan yang menjadi tempat mangse (cicak) membunuh diri itu.

Sekian... (punca kejadian dipercayai akibat terkejut melihat *kecantikan* kelibat Cik GT yang sebok ngadap bukak kotak pizza yang baru diordernye)

P/s: Oleh kerane Cik GT mengalami kegelian and alergi teramat sangat terhadap spesis cicak, make gambar cicak tak sempat di ambil untuk menunjukkan bukti kejadian. Beliau serta merta mencampak mayat tersebut keluar, erk! Mane aku campak ek aku lupe o.O

P

HIGH HEELS SNEAKERS

Aku teringin nak beli satu! Tapi bile aku jumper stock da habes. Kat blogshop mane aku dah luper bookmark pon idak* Ampeh!


Smart kot! Funky giloz

Pergh... Idaman*

Ade sesape taw kat mane bley dapat kasut camni???
Inform aku okey!


Pade Satu Hari



Amaran!!! SeblOm bace entry ini pastikan dirimu bersiap sedia dan tabah!!!




Satu hari yang panas... Dan kau sangat lapar. Lalu kau singgah di sebuah kedai makan. Kedai yang jadi kau punya peberet since a loooooong time ago.

Di sebelah meja kau, kau terpandang seOrang makcik. Makcik yang sebaya atau umOr die lebih sikit dari mak kau. Kau pandang die dengan rasa hOrmat. Sebagai orang tua. Dan die memandang kau sebagai seOrang anak muda. Dia senyum dan kau balas senyumannya.

PerOt yang lapar menggugat keimanan dan kesabaran kau. Ape lagi bau makanan tertusuk tajam ke hidung. Perut kau dah bergendang lagu hardcOre punye heavy metal. Hambek ko dah hardcore, heavy metal plak. Memang rOckers giler punye lapO.

Dan kau terpandang makcik yang tadi. Sedang membuat satu aktiviti macam xde kesedaran fizik.


Die terus melOmbong dan melOmbong. Hasilnye bukan sebijik dua malah berbakul-bakul. Kesemuanya dicalit di bawah meja. Dan dia trOs menerus melakukan aktiviti xberperikemanusiaan di hadapanmu.

Kau cuba untOk mengelak dari memandang aktivti xde mOral tu. Tapi kau tewas... kau perati jugak. Hampir letey makcik tu melOmbong akhirnya pade last cOpaque punya tusukan jari ke dalam lObang idungye, die mengOrek dengan penuh gaye dan mendapat seketul .... waw.... besar punyaa.... lalu die menggetel hasil tersebut lalu dijentiknye....

Hasil*

Plup!!! Xsemene-mene makanan yang kau order dah sampai. Dan... malangnye hasil dari melOmbong yang makcik sebelah telah ter.....tenggelam dalam makanan yang kau order.


Ape kau nak buat kat makcik tu???

Dibuatnye tukang masak memasak pade kadar amat perlahan 1jam/hidangan. Amacam???


Notakaki: Jangan kOrek idOng kat tempat awam!!! Boleh bawak bahana kat orang laen. Buat rOsak pemandangan jer. Keh3


Sesi Mengumpat Blogger - Ben Ashaari



Macam biase bile time malam operasi aku menggugel name and pic aku sendiri. Well beselah aku memang suke tracking name and pic aku yang orang laen gune. UntOk tujuan baek xpe. Tapi kalO nak wat tOya, memang surat saman aku bagi. Hiks!

Gugel punye gugel make terjumperlah aku gambaO kenangan mase dekat MM2H dulu. TerOs aku ketawe berdeQah-deQah teringat peristiwa aku kene buli kaw-kaw punya dengan blOgger bername Ben Ashaari. Ni sessi balas dendam. Wahaha... Nakal Ben ni kalO kau orang nak taw... 

See... 1st day aku kat MM2H aku dah kene buli.
TengOk la entry die SINI

Memule aku datang sane dulu, die kate kat aku die nak wat macam xkenal aku. Sekejap je... Dan dan panggil GT orang laen pasan and pelik. GT??? Name sedap sedap panggil GT. Ngeh! Dak opis mase tu mane taw name aku as blOgger - Gadis Terbilang/GT. Name dah nak same macam kerete. Carerra GT-i. Tapi aku versiOn kete sOrong. Ahaha...

Ini baru 1, blOm masuk g part die trick aku surO masOk GengblOgger yang glemer mase tu. Aku mati-mati ingat ade isu hOt yang baru. TrOs aku masOk website tu. Tapi ape jadi???

Die kate aku CURI TULANG
Ahaha...

TrOs glamer aku dalam blOg die okek! Habes aku kene bahan. Dalam blOg ngn GengblOgger. Xpe xpe... SerOnOk btOl die kenekan aku kan??? Kau orang yang laen pOwn sebOk gelakkan aku. Aku rase kecik je Ben waktu tu macam nak cekik-cekik. Ahaha...  ;p

Haa... KalO kOrang nak taw selame aku kat sane... Aku memang sangat susah nak berblOgging sebab idea tu terbantut. Ben la yang asek surO aku buat entry tapi aku xwat pOn! Ade satu due je mybe. Aku sendiri xtaw nape susah btOl aku nak gune line tenet opis untOk berblOgging. Stakat bukak fbook n ym tu pOwn jarang-jarang sebab aku pkir kerja yang aku patut buat. And aku jenis xsenang kalau xde keje. Tu sebab kalau aku xde keje aku pegi mintak keje kat Ben. KalO betOl-betOl xde keje die surO aku update blOg or tidO. Aku tepuk dahi pegi layan Azila Hilme kat depan. Sape Azila? Haa... Tokey baju yang hOt ni. Kau orang patut beli baju kat die kOleksi memang da bOmb!

Lagi aku nak cite pasal Ben. KalO time aku tengah wat keje, ade yang aku xpaham memang bese aku buzz YM die and aku tanye dulu. KalO btOl-btOl die tengOk aku xpaham memang die datang kat aku and bagi tunjuk ajar segala. Tapi yang sengalnye, sOmetimes die suke datang senyap-senyap aku tengah landing baik punya kat krusi aku then trOs sergah aku g tepuk blakang krusi aku. Mau tak aku tekujat tersepit kat kerusi ngan meja sebab aku hadap meja terlampau dekat. Bukan macam nak gugur jantung, macam dah luluh sume daging tggal tulang temulang aku kat situ. Heh

Sometimes ade waktu aku xley sOlve prOblem kat pc yang aku gune, die nak tolOng and slamber badak die tarik kerusi aku yang tengah berkaki ayam. Mentang la aku ni ringan senang je nak tOlak kerusi aku ke belakang. Terkial-kial aku nak amek kasut aku kat bawah meja.  Naseb tak terbalik kuang aku kat situ. KalO tak.... aku sumbat-sumbat Ben tu dalam pc opis. Boley ke...? o.O

Tapi nakal-nakal die ade baeknye... Macam brOther-brOther jage adik-adiknye okek. Time semayang aku pOn die jage die perati and pesan jangan lambatkan waktu semayang sambil die pOn xsemayang lagi pastu gelak kat diri sendiri. Wahaha... Senget* Bukan tu je okek, banyak mende yang aku belajar dari die bukan skadar pasal blOgging. 

Then kalO time lunch, die memang susa skit nak turun g beli makanan. KalO time aku turun, die akan pesan ayam jer. Besenye ayam separuh. Aku tanye nape makan ayam je die kate diet. Memang diet bebenau... Nasi sume xmakan. KalO cekelet plak.... 3 menit dah habes aku terkial-kial makan 1 bar xhabes-habes selang dengan minum air masak. Haih! Laju btOl die tarah cekelet masOk mulOt. 

Haa... Satu lagi... Die ni macam budak-budak jugak pangai die. Hiks! Papehal pasal blOgger wat hal ke ape die datang kat aku bercerite kekadang ngan style xpuas ati die pOt pet pOt pet. Wahaha... Bishing jugak mulOt Ben ni kalO nak taw. Nampak cool and senyap jer tapi bile time die meradang habessss... Die kate die garang. Tapi xgarang pOwn... Ngaa...

Okek gambaO ni mase ari last aku kat sane. Hiks!
Yang tdung biru tu namenye Miss Izzah salah satu dari admin GengblOgger. NgetOps tu weyh lawOooo....

Mase ari last aku kat sane, adelah sikit sesi bergambar dengan opismate yang laen termasOk la Ben skali. Korang tengOk betape besanye die. Wahaha... Atau aku yang kecik? Hiks! At last dapat jugak aku pengalaman kat sane. Best! Memang xbley luper! Asek kene buli dah habes pOn kene buli jugak



See... Buli lagi ---->Apa pun , bagi aku Gadis Terbilang seorang yang rajin dan sangat pemalu .. huhu.. leh runtuh lantai sbb dia dok tengok lantai jer .. tu belum lagi korang tengok dia jalan .. haaaa.... tergoda siuttt... hahahaha..jgn marah aar GT...  Klik SINI 



Wahaha... Well aku kan pemalu cakap pOn tunduk je. Haa... KalO xcaye tanye la kat Ben okek. Hiks! Dalam blOg je aku macam ni kat luar aku pempuan Melayauuu terakhir. Bhahaha... 

Pape pOn mekaseh Encik Ben sebab banyak bagi tunjuk ajaO even sampai hari ni die memang xpernah kedekut ilmu. Banyak mende kau orang bley blaja ngan die. Die bukan jenis sOmbOng or belagak okek. Die buat blOg suke-suke and bagi ilmu kat blOgger baru tu pOwn orang suke salah sangke and kate burOk sal die. Xbaek wOoo... Maen judge orang xtentu pasal xtaw hujung pangkal. Die sekadar berkOngsi pade yang bertanye bukan nak mngejar glamer. 



P/s: Die kate pangai aku sbijik macam pangai gurl cite Boys Over Flower. Tang mane aku xtaw... Ngeh!


SILENT READER or STALKER???



Silent reader didefinisikan sebagai pembace blOg yang datang senyap-senyap and pergi senyap-senyap dalam keadaan jari yang malas nak tggalkan kOmen wahima ltak link kat dalam shOutbOx. 

Stalker plak orang yang suke mengintai, bace n gOdek-gOdek entry ntah xtaw untOk tujuan baek ke tidak. Biasenye die gigih menggOdek-gOdek sampai lebam

Pade aku, silent reader ni ketegeri yang baek ati sebab besenye die xde gatal wat onar kat blOg orang. Die datang bace, aku xtaw dengan hati senang or nyampah ke tapi die jenis smpan sndri lam ati. 

Tapi staker ni laen* kalO die bukan peminat yang baek ati, maknenye die adelah seOrang haterz! Maluat-luat dengan blOg aku, xhbes-hbes gOdek entry then tggu mase aku wat silap trOs nak hentam aku. Tapi PV masyuk dOwh! Hiks!

Antare silent reader dengan stalker yang mane 1 kOrang suke? Aku??? Ntahla. Silent reader ni jenis xmenghargai langsOng!!! Geram aku* Orang leteyh wat entry datang nak bace je. Dush dush!!! KalO stalker plak, paling kuang die sumbang PV, tapi kalO bab kOndem bg kOmen mak aih. Sadizzz! 




P/s: Kadang-kadang stalker ni bgOs jgk ekceli. Membuka minda n buat aku berpkir semule psal pe yg aku tulis lam blog. tapi kekadang haih! Sakti ati weyh*





To all my blOg stalker, i am calling uOlls out and drOp me ur cOmment bcause i am cOuriOus why u guys "adOre" me sO much* Hiks! Jgn malu-malu drOp ur cOmment okek  ;p



DURJANA* -base on true stOry-



Aku memang pantang dicabar. Pantang nenek mOyang aku lelaki menggatal nak pegang-pegang aku ni. Angin sempOi bahase tetibe dah jadi puting beliung Jogja. Darah aku rase mendidih mengalahkan lava dalam kawah gunung berapi Nyiragongo. BergelOra bagaikan ombak tsunami. Tangan aku menggigil macam milk shaker baru on plug. 


"Rilek la sayang..." jantan tak gune tu cube tenangkan aku sambil tangan die nak hinggap kat pipi. Sesaat seblOm kulit tangan jijik tu bersentuh dengan kulit pipi aku yang gebus mulus, aku hentak dulu lengan tangan die dengan karate sekuat hati. Heh! Jurus ke tujOh blas ilmu karate-kid aku masih tajam lagi. Berundur jugak jantan tak gune tu beberape kaki.


"Sakit la yang... Main kasar ye" - aih, lOm mengalah lagi jantan ni, getus aku dalam hati. Cinabeng lu! 


Percubaan keduanya untuk memegang tangan aku, gagal lagi. Kali ni aku berundur barang 2-3 kaki. Aku hayun kaki test skill uppercut-block-kick aku yang digeruni. Nah kau!!! Nangke busuk jatOh walaupun aku xde serang bertubi-tubi. Tu baru sekali... Bhahaha... Tapi aku sedar, tindakan aku kali ni membangkitkan kemarahan die. Peluh jantanku mule mengalir. Aku lebih bersedia kali ni. Die bangun, mencube lagi


Kali ni SOO BAK-GI. Teknik purba yang memang sinOnim dengan tae-kwan do. Eyh! Banyak jugak aku belajar ilmu pertahankan diri ek. Ah, aku xpeduli! Yang pasti musuh kat depan perlu aku tangani. Die hayun tangan sipi lagi nak kene muke aku, tapi speed aku laju, "Lu tumbOk angin bOley la bai..." 


Sekelip mate aku mengelak sambil tujah tulang rusuk die gune penumbOk tangan aku yang 4 inci ni. "Arggggh!!!!!!!" Die menjerit. Aku dah agak da... KalO aku tujah rusuk memang berbisa. Tulang besi aku ni macam besi waja. "Lu jangan maen-maen dengan gua bai... Lu ingat gua kecik, gua lembik??? Heh, lu silap besar la bai..." - gua warning bagi die sakit ati. Kali ni muke die memang bersunggOh! Die nekad, xkan lepaskan aku. 


Tibe-tibe die menerkam, sepantas mungkin aku mengelak dengan kelajuan cahaya. Gedebub! Macam anak babi jatOh tergOlek. Kat lOngkang plak tu... Bhahaha... Aku sengeh puas ati. Muke die yang tadi merah menyale makin burOk. Ade benjOl die kepale sebagai perhiasan. Malangnye tetap hudOh. 



Dengan muke garang macam babun kene curi bini, dengan rakusnye die bangun. Cube menyerang aku plak kali ni. Tanpa aku duga, sebijik penumbuk sipi terkene kat pipi aku. Binawe kau* Badannye yang besar gedabak tu berganjak ke depan lalu aku siku medula oblongata die sekuat hati. Tapi hamjad die berpaut pade pinggang aku seblOm same-same rebah kat bumi. Cilake*  Naseb baek badan gedebab die jatOh dulu, merase jugak aku jatO kat tmpat empuk. 


Dengan seluruh kekuatan aku tOlak tangan die and aku bangun. Die masih kesakitan terjatO kat palang besi. Padan muke kau. Aku bagi penyepak lime enam das kat perOt die. Tak semena-mena tangan die cengkam kaki aku. Hampir aku terjatuh tapi sempat aku berpaut pade tiang lampu and aku hentak siku die gune kaki sebelah lagi. Kali ni aku tekad, aku nak belasah die cukOp-cukOp. Aku berundur, beri peluang pade die untOk bangun.


5 saat, cukOp lame untOk beruang tu amek mase nak bangun. Heh, harap badan besar tapi otak kecik. Die menerkam lagi, lalu aku pusing kan badan sambil tangkap pergelangan tangan die and aku patahkan siku die. Tak lupe sedas penerajang hikmat kat muke die mase die jatOh mengerang kesakitan. Saje nak hias bagi benjOl lagi satu. Satu je mane cukOp, kalO ade kiri mesti ade kanannye. Aku tmbah lagi serangan pade lObang idungnye, aku tusuk dengan jari kelingking aku. Aku pegang kepale die n aku hentakkan kat kepale aku. BlOm puas aku!!! 


Dengan daye tujahan hikmat jurus ke sembilan teknik silat pulOt panggang yang aku ade, aku hentak semua 8 sendi die. Xlupe juge nOne(censOred) die. Puas hati aku! Aku tendang and sepak die sepuas ati. Aku amek golOk orang seblah bagi tanpa aku pkir dari mane orang seblah tu datang tadi, aku ghodOk perOt die, aku carik usus die, aku cakO muke die and aku potOng pale die bg terpisah dgn badan. Eyh, aku xpuas ati lagi!!!


Tetibe die bersuare mintak tolOng aku jangan seksa die dah. Aku brenti. Baru kau tawu sape aku... Jangan pkir aku 156cm rendah, 43kgs berat kau bOleyh buli aku. Heh* Last!!! Aku bg penerajang sekali! Tibe-tibe TUPPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


+++++++++++++++++++++++++++++


 Lebam syial!!! aku kene cubit


"Woi kO ni pehal tidO sepak-sepak aku??? Sakit la ngOk!!! - akak aku pekik kat telinge aku pagi-pagi. Vangang punye mimpi*






P/s: Anda tidak digalakkan tidO katil kOngsi. Baru nak eksyen mase tidO skit dah terberenti.

ANONYMOUS = ANNOYINGKAH???

Sudah lama belOg Gua tidak mendapat serangan jahat AnOnymOus macam dulu-dulu mase belOg Gua baru nak merangkak.


Serangan jugak berkurangan lepas Gua buat entry pasal AnOnymOus yang perangai memang annOying tahap dewa lagi plak die sanggOp buat accOunt gOogle and belOg sendiri cume untOk mengOndem belOg Gua. Lu orang bayangkan sikap nekad si AnOnymOus tu sampai camtu skali. Apakah?


Jadi Gua x teragak-agak membuat entry ini. Ah! Malu juga kalO kau orang baca. Sebab Gua dulu guna "saya" as kata ganti diri. Bila Gua baca semula entry lama, Gua terasa macam .... wuddateTtt... GELI* Cover giler babaizzzz. Sekarang tidak lagi memandangkan Gua rasa, kebanyakan blOgger dan reader lebih sukakan gaya penulisan yang sempOi tidak de cOver-cOver punya... Keh3


Berbalik pada cerita AnOnymOus. Nama cOmey dah kan? Gua terasa macam kiut semacam penggunaan nama tu. Tapi belOm tentu orangnya kiut. Perangai juga belOm tentu cOmel. Cume Gua rasa, kewujudan AnOnymOus ni ekceli sangat berguna pada blOgger-blOgger yang macam Gua ni sebab AnOnymOuslah yang mentOlOng untOk menaikkan traffic pada belOg Gua pada satu ketika masa dahulu *tu dia Gua punya ayat memang tradisiOnal bai...*


Lagi plak kalau Gua buat entry pasal AnOnymOus, mencanak traffic Gua naek sebab kebanyakan orang memang alergi tahap giler babaiiiz dengan si AnOnymOus ni. KalO tengOk je name AnOnymOus, kOmpem seblOm apruv kOmen g bace dulu 2,3 kali bagi paham then kalO nyampah n sakitkan hati juz delete je. Gua pOwn selalu buat mende yang same bai... dOlu-dOlu... Korang pOwn same kan kan kan? Jenis yang tOugh and kebaL je yang sanggOp melayan kerenah si AnOnymOus ni. Gua maleh!


Cuma yang Gua nak katakan kat sini, xceria idup and xde "sengat" belOg kita tanpa kehadiran AnOnymOus. Sebab AnOnymOus ni la yang mengajar kita jadi blOgger yang lebih baik pada Gua. Sikit-sikit, Gua tengOk teguran AnOnymOus pasti bawak kesan dan pengaruh atas entry-entry si blOgger yang diserang even bukan dalam mase pndek, tapi pasti bley buat blOgger berpikir panjang untOk buat entry care yang laen.


ContOhnye kalau Lu orang asek buat entry dOk mencarOt banyak mengutOk orang laen, then kene serang AnOnymOus, tak lama pastu kOmperempem ade entry selit-selit sal Agama ngan Hadis segala. Bhahaha... Cover baek punya psal. Tapi kan ke bagOs tu. Tetibe nak kua hadis nak bncang sal hukum segala padehal selame Lu berblOgging banyak ngumpats buat dOsa. Dapat jugak Lu kOngsi ilmu even sikit tapi ade manfaat jugak pade orang laen. Keh3 INI CONTOH je bai...


Ade jugak AnOnymOus yang datang dan pergi secara baik, tinggalkan kOmen bernas-bernas xde buat kepOh then kekadang bagi semangat and nasihat kat blOgger laen. Pergh... Ni ketegeri AnOnymOus penyayang and taw budi bahase. Memang tak annOying langsOng rase nak bagi kasih sayang lebih kOt kat die. Keh3.


Jadi pade Gua, AnOnymOus sebenarnya bukanlah satu perkara yang AnnOying. Lu orang amek and pandang dari sudut pOsitive. KalO AnOnymOus tu kate belOg kOrang xbest ke hape...tOksah risau la... kOrang kOmpem still ade reader memaseng then cube perbaiki belOg Lu orang tu. KalO x best, buat jadik lagi best. KalO xde sengat, kOrang buat la entry hangat. Biar sampai hangit. Yang penting Lu orang sendiri dapat hasil n puas. AnOnymOus yang jahat tu dapat ape bai??? "Saham ke nerake" sebab tmbah dOse nak menjahanamkan orang laen je. Ngaaaaa... Best kan?


P/s: Gua taw cakap tapi Gua sendiri maleh nak layan sangat AnOn ni. Sesikit bley la kOt. Lelame Gua pnas jgk. KalO Gua marah, kOrang larik kOt*



KISAH BABI DAN HARIMAU



Zaman dahulu kale, sekalian binatang di hutan adelah berkawan baik kamcheng kamcheng terutamanya Babi dan Harimau. Haiwan laen sangat menjeleshi perhubungan mereka berdua ibarat air dicincang xde hal punya... Xkan putus* Kecuali kalO paip air ditutup pilinya. Eceh.


Dipendekkan cerita, dalam banyak-banyak haiwan, babi mempunyai suare yang paling lunak merdu bak buluh sembilu. Eyh, buluh perindu ler. Sebab kelunakan sOre babi tu, make babi menjadi pemes dikalangan haiwan-haiwan di hutan. Al-maklum dah macam artis, banyak la jemputan untOk babi di seanterO hutan untOk mengadekan kOnsert*


Satu hari, kaum kerabat harimau yang laen kempunan hendak mendengar suare babi. Yelah, dah name kawan baek, tapi babi xpernah mengadekan persembahan khas untOk kawannye sendiri harimau, dan keturunan harimau yang laen. Maka harimau pOwn berpikir untOk meminta babi mengadekan kOnsert khas untuknye dan kaum kerabatnye.


Tapi last menit punye plan, alangkah terkejutnya babi dengan cadangan harimau itu. Mase tu takde prOgram "jangan lupe lirik" lagi. Jadik babi ni macam terkesima dan maseh lagi dalam keadaan oink oink nak menghapal lirik lagu khas untOk kOnsert yang julung kalinye diadekan untOk harimau dan keluarge si rimau.


Make, pabila smpai mase yang dijanjikan, terkedulah babi di atas pentas mahu mengingati kembali lirik lagu yang hendak dinyanyikannya. Cume satu sahaja lagu yang terngiang-ngiang di ingatan iaitu lagu Zainal Abidin. Kerana tidak mahu mengecewakan kaum harimau, make babi pOwn menyanyikan lagu Zainal Abidin tersebut.




"Kita serupa..................... Kita serupa.................."




Benganglah kaum harimau mendengar lagu nyanyian babi tersebut nescaya memekik:




"Hoi babi! Ko tu babi! Kite mane serupa!!!




Insiden tersebut menyebabkan harimau tidak puas hati ngan babi lalu tercetuslah pergaduhan antare babi dan harimau sehingga kini mereka tidak dapat langsOng menjadi member baek seperti dahulu kala. Ish3...

KENAPE BIJI GAJUS TERKELUAR, KENAPE UNTA ADA BONGGOL, KENAPE IDUNG BABI PENYEK?



Gua nak mule stOry tanpe melengah lagi.


Zaman dahulu kale, pOkOk gajus, unta, dan babi tinggal di padang pasir ntah brapa tahun lama dulu gua xsempat nak kire. Unta dan babi merupakan 2 sahabat baek yang ngam punya takde menatang laen di hati* Bak kate patah due kate, cubit peha kiri, berdesinggg tlinge jiran sebelah. Sesame merase... Macam kuku ngan cagu la tu. Rapat bai... 


Tapi, unta ni asalnye, xde bOnggOl, babi plak idung semart giler babaiz and pOkOk gajuz plak suke tidO xhengat siang malam bijinye tersimpan elOk xde hal lam buahnye*


++++++++++++++++++++++++++++++++


Pade satu hari disebabkan kebOsanan tahap kritikal, maka unta pOwn mengajak babi bermain pOlis sentri bersame-same sape kene die yang jadi. Pendek crite lagi, tibelah waktu babi mengejar si unta... Maka jenuhlah si babi kaki xcukOp inci mengejar unta xsedar diri kaki pnjang tu.


Tapi babi ni larik cam laju jugak. Pemenang marathOn olimpik katekan... peringkat daerah punya... Maka unta pOwn memandang belakang sebab tidak mampu memiliki side mirrOrnye yang tersendiri. Lari punye lari sambil pndang belakang... gedebub!!!


Unta telah melanggar pOkOk gajuz yang sedang tidOq nyenyak tu lalu gajuz mengalami heart attack make terkeluarlah semua biji gajuz tu... Unta yang xsempat break emergency tu plak disOndOl babi yang jugak xsempat nak break emegency kat punggung lalu tekujat dan menyebabkan impak yang besar pade badannye. 


BonggOl telah timbul disebabkan hentakan oleh idung babi dipunggungnye itu. Babi pule, kOrang pahem sendiri ler... Hbes penyek idungnye ilang machO sude*


Oleh sebab kejadian tu, make babi dan gajuz tersangatlah marah dengan unta yang tidak berhati-hati ketika berlari dan tidak memakai side mirrOr lalu meninggalkan unta keseOrangan idOp kat padang pasir nan gersang. Kasihan unta  T_T


_SEKIAN-



HANTU DAN ASAL-USULNYA. *Ceritera Masyarakat Melayu*



1. Hantu Raya - Berasal dari Tanah Melayu.
Dipercayai terkorban di dalam satu kemalangan
jalan raya, sebaik saja keluar dari Pudu Raya
untuk pulang berhari raya.......kegemarannya
mencuri kuih kuih raya. Tempat
menginapnya disyaki di balai - balai raya.

2. Hantu Langsuir - Dikenal pasti berasal dari
Tanah Seberang.
Ceritanya bermula di suatu pagi raya bila
seorang suri rumah sedang memasang
langsir lalu terjatuh dari tingkap, terus mati.
Selepas itu, dia selalu
datang menjeguk langsirnya. Hobinya bermain aumm
cak di tepi langsir.

3. Hantu Stokin - Berasal dari kawasan
perindustrian Shah Alam.
Merupakan seorang taukeh stokin yang berjaya
sehingga lupa rumah tangga.
Hidupnya asyik dengan stokin. Tidur stokin,
makan stokin, minum stokin sehinggalah kawan
kawan menggelarnya Hantu Stokin.

4. Hantu Jerangkung - Di percayai berasal dari
Tanah Besar China. Ia bekerja sebagai penjerang
kangkung di sebuah restoran. Hari hari kerjanya
jerang kangkung dalam sebuah periuk besar. Satu
hari seorang kawan menyergahnya dari belakang,
kerana terlalu terkejut ia jatuh dalam periuk
itu. Perkataan akhirnya ialah 'jerang.....kung',
jadilah Hantu Jerangkung.
Hobinya mencangkung dan tempat tinggalnya dalam
almari, sebab tu le ada lagu 'Jerangkung Dalam
Almari'.

5. Hantu Pontianak - Disyaki berasal dari India.
Seorang lelaki, Mr.Ponti mendapat seorang anak
perempuan yang sangat hodoh. Orang kampung
selalu menyindir anak ponti ini. Ponti punya
anak - Ponti punya anak Ponti
punya anak. Ponti sangat malu dan mengurung
anaknya. Selepas 5 tahun,anaknya keluar dari
rumah dan terkejutlah seorang nenek, Oi!
Pontianak...Lekatlah nama pontianak.

6. Hantu Penanggal - Seorang ibu tiri yang
kejam, hobinya menanggalkan kain anak tirinya
selain kain lakinya. Dah
terbiasa dia rasa seronok pulak.
Dia melebarkan hobinya dengan menanggalkan kain
orang orang kampung.Hebohlah satu
kampung 'Lari..lari.....Penanggal'. Bila dia
melihat sesuatu yang menarik seperti kurap,
panau, kayap dan anu.....dia pun mengilai
semahunya.

7. Hantu Pocong - Berasal dari Puchong. Nama
sebenarnya Amat Garpu Bin Mat Sudu. Dia ni suka
sangat menipu, senang cerita...kaki cong le. Bila
dia mati terlompat lompatlah dia, nak pergi cong
orang. Pucong! Pucong!

8. Hantu Kom-Kom - Berasal dari Hantu
Komputer,macam korang yang suka main Komputer
surf internat sampai 24jam hingga
tak ingat dunia.Disebabkan
suka main komputer hingga mati pun depan
komputer,..........komputer,komputer.akhir
sekali di sebutlah hantu KOM-KOM..shortcut dari
Komputer jadi ler
KOM..sahaja.... samala macam
korangggg!!!





kEKE... KIDDING  XD



MENGHANJENG!!! Memang Best Giler*



BagOs ke menghanjeng orang weyh? Dgr bunyi macam xsedap, aku rase memang xbagOs! Pejadah nak menghanjeng orang laen bai? Dapat ape? Maki hamun free ade kOt* Tapi kalO untOk tujuan ilmu, xde hal kOt  =p


++++++++++++++++++++++


Klik bg juling*

Skunk kOrang dah paham kan? Keke... Entry ku kali ni bertujuan untuk menghanjeng sikap segelintir masyarakat yang kelabu mate ngan duit hasil dari aktiviti berfacebOoking yang lOg-in2 dapat duit tu la. Giler best, kalO lOg in je bley buat duit. Tapi buat ape?

Aku sentiase ikOt perkembangan grOup-grOup yang buat aktiviti ni. Ceh* xpuas hati giler aku. Dah ler spam meseg banyak giler tiap kali aku kene delete lam inbOx aku, lepas tu plak prOduk yang di offer cam teTTTTTTTtt... Aku tengOk sume prOduk untuk orang "dewase" je. Nak besarkan itu, nak naekkan ini. Kire kesh-kesh malam jumaat punye part lah. Aku xcampO weyh, aku perati jer*

Status hukum plak, memang diragui. Siyesly!!! Tu sebab aku selalu perati aktiviti grOup ni. Then aku jugak bace pasal status hukum prOgram infinity dOwline macam ni kat SINI. Uolls jugde sendiri, then bagi pendapatan sikit kat aku cemane*

Bagi aku la, memang xley blah! Asal masuk je dpt duit. KalO gitu, senang lenang lah idOp sume masyarakat Mesia. Xpayah bekerja da dapat duit. Giler xpayah usaha, cam tgkap muat je dah bley jadik haiwan hartawan. Pergh... Pade aku, tOksah la layan mendalah sume ni... Xde jalan singkat nak senang weyh. Then makan plak duit xhalal. Tu yang bahaye. Bile dah jadi darah daging, naye weyh* Bawak-bawak la bertaubat... Xberkat weyh!

+++++++++++++++++++++++++

RINDU PADE SEMUA KARYA BLOGGER ITU* -Die sgt hebat!-



Aku tarik nafas, bukan nafas lega, tapi nafas tercungap-cungap, macam orang baru lepas lari-lari 100 meter ulang alik xde benti 16 kali. Kipas dalam bilik berputar laju, aku slowkan level 1, tapi pusing tetap macam level 5. Aku rase, ade orang cOba mensabOtaj kipas kat bilik aku ni. 


Aku tengah pikir sekarang ni, mane pergi aura aku yang dulu taip-taip 3 menit lepas tu pOst. Bile perasaan rakus  melande, aku taip lagi aku pOst. Memang aku type xmau pikir ape, lagaknye macam orang giler prOper salah eja pOwn aku xheran. 


Sekarang ni, aku nak buat entry amek mase 15 menit ke atas tu sudah wajib.  Aku lOst!!!!!!!!!! Idea tarak, nak syOk sendiri pOwn aku dah rase segan. BlOgger ni jumlahnye dah banjir melimpah ruah kate orang. Ramai giler, nak syOk sendiri dah susah. Type camtu salah, camni salah. Sume serba xkene aku rase. Keke*


Aku saspek, diri aku jadi camni sejak Loyer Lelaki mentutOp belOg die. BetOl ni aku x tipu... Selame ni, aku skOdeng belOg die, then aku dapat nafas baru nak type entry. Aku maen balOn je type, publish, tetap dapat smbutan hangit. Ramai yang hantar meseg kat aku dalam fbOok dulu-dulu bunyinye camni lebeyh kuang:


"Best la bace ur blOg. Tiap-tiap hari nak release tensiOn mesti bace ur blOg dlu"


Aku suka! Sebab pa, kalO type ntah hape-hape aku bantai, orang tetap have fun bace belOg aku siap jadik rutin harian. Jadik aku pOwn release tensiOn sikit tengOk orang epi ngan care aku berblOgging dulu. Dulu la bukan skunk. Skunk ni plak, aku bace entry aku, tensiOn je. Bosan! BetOl weyh... Xtipu punya... Aku saspek, kOrg pOwn tensiOn kan???


+++++++++++++++++++++


Tetibe je malam ni, aku terase rendO kat karya Loyer Lelaki. Aku paling ingat skali entry die tajOk "such a fucking day" kalO aku xsilap. Trun naek lift tgkat 20 ngan spender mggu lepas punye langgar auntie Cine tak samak tangan lepas pegang bkas daging babi. Lambat pegi cOurt kene marah ngan hakim and dapat kemaluan besar depan awek-awek kat cOurt smpai kes kene tangguh bicara. Lepas tu, kOmputer die byk virus diikuti dengan fail lame die lupe nak review dari pasal defendan *kalO xslap* name ala-ala FAK fuck!!!


Lepas tu kau ingat lagi entry die pasal Nasuha, Miss Fong awek-awek yang nak ngOrat die and yang die ngOrats. Die beli ubat nak bagi lagi panjang, lpas tu awek-awek opis die perli die dah terlebeyh pOtong smpai die malu takOt kene sumpah 7 keturunan. Crite sal mak die ugOt die kawen ngan Nasuha ngan permainan psikOlOgi mak die yang mantOp giler. Lgi crite sal die bercuti ke Alaska jadik penangkap anjing laut speenuh mase.


Tak luper jugak crite sal sumandak-sumandak (pempuan/pelacur) yang orang offer die mase die kat tepi pntai kat Sabah sampai die marah nak buat orang tu jadik umpan mancing. Muke lobang-lObang bukan bermakne die sangap! Then, crite sal lelaki brader-brader (machO) yang memancing kat laut dalam tapi xde makne pade die sebab, muntah kalahkan pempuan peknen. Ceh* Binawe, aku buley ingat dOwh! Hampir kesemuenye. Uolls tengOk, betape hebatnye beliau smpaikan aku terkhatam sekali bace je blOg beliau. BravO ko memang hebat la brader


Tapi sayang, kO da delete belOg ko. Xbagi aku bace ke hape??? Pekehal ko delete belOg ko brO...? Mentuka keje xjadik Loyer lelaki pOwn bukan efek mane kat belOg ko kOt. KalO kO tuka keje jadik penangkap anjing laut sepenuh mase, kO tuka link kO jadik http://penangkapanjinglautlelaki.blogspot.com/ instead of http://loyerlelaki.blogspot.com/ pOwn aku sanggOp bace taw dak?


Ko pOwn dah janji ngan aku, kO nak tunaikan janji tag aku musin haji tahOn depan tapi kO delete plak belOg kO. Hangen haku. Bhahahaa... Masih lekat dalam ingatan name MATSUO OSADA taw? Ko plak bagi semangat kat aku ala-ala brader kO kate kat aku:


"Ko buat entry sal pertenakan cacing tanah pOwn aku bace taw. Kipidap"


See... Skunk sape nak trOskan bagi semangat kat aku macam ko bg? Keh3


P/s: Siyesly, blOg die best. Pade sape yg xkenal kOrang memang rugi bai... Awek-awek sume olwez tunggu hapdate die termasOk aku. Ramai weyh ngOrats die. WalaupOwn kehidupan seOrang lawyer macam die same cam kite bznye xhengat, makan sambil cangkung kat kedai mamak, baju maen campak kat dObi, pakai spender mmber2 punye sebab lupe basoh, tapi pade aku die tetap hawt*


-aku xpakai spender org laen. Sekian-

NGERI. BUDAK SAUDI DIROGOL DAN DIMAKAN BANGLA DI RIYADH



AKU BACE ENTRY NI KAT SUARAPEOPLE. AKU NAK SHARE JE. 


Tapi untOk yang lemah semangat tuh, tOksah ler tengOk okeyh. Aku sendiri tengOk pOwn rase x lalu makan! Nauzubillah. Memang kejam x tau nak describe macam mane. 





Nauzubillah... Mintak dijauhkan mende-mende xelOk seumpamanye dari diri kite and keluarga kite. Kesian aku tengOk. Kenape ade manusia sanggup buat mende macam ni. Macam binatang pangai!!!!!!!!! 
-_-*!!!

+++++++++++++++++++

AKU DAH RASUAH KONG RM2 JUTA. SEBAB TU ADE BANNER MUKE AKU KAT GB



TolOng la jangan percaye! Haha... Name aku kan GT. GT bermakne Gile Traffic! Tu sebab aku rasuah Kong surO letak banner aku dalam GB kasik ramai orang tengOk and tmbah traffic belOg haku ni. 




Pasal gambO dOk mentuka-mentuka tu, yang tu kOrang jangan tanye aku. Tu idea baek punya dari Kong sebab die kate buat kelainan. Memang laen dari yang laen kOt. Giler mencapup - mencari publisiti - Keh3. Ade aku kesah? Bukan aku punye kije. Ngeh3




P/s : Ekceli aku menang kOntes referal terbanyak. KalO sape yang menang dapat banner free selame sebulan kat GB. Buktinye kat -SINI-. Toksah dOk tanye aku cemane aku bley letak banner dalam GB aku bukan kaye mane nk letak iklan aku kat mane-mane website. Kayap bley la kOt. KalO kOrang nak taw details, tengOk thread ni -KLIK-  
Lepas tu kalO kOrang terlebeyh rajin kOrang bley klik -SINI- plak.




Ni ekceli Banner asal yang aku nak letak*
Santek x aku rembat lam gugel



P/s : Mekaseh Kong... Ai syg U lebeyh la gini...  =p


+++++++++++++++++++

HAIWAN PELIHARAAN YANG COMEL -cont-

Hari ni aku nak crite plak sambungan pasal haiwan peliharaan yang aku penah bela. 


5. Ayam gajah.


KalO kOrang nak taw, ayam gajah ialah spesis ayam yang besOo lagi dari ayam biase. Bela ayam ni untOk makan je... Sebab daging die perghhh... memang banyak! Tapi aku xbrape suke ngan ayam ni sebab die pentakOt! Bacul betOl. Leeeeemmmmmmmmmmmbab sangat and taw maaaaaakan je. KalO tengOk jadik geram taw. Nak lari pOwn susah sebab bawak badan yang gedebab tu*


ok tipu*

Anak ayam gajah ni saiz die pOwn dah besO tapak tangan. Tu baru baby.
KalO dah besO, dah nak dekat tinggi cam lutut aku*


5. Ayam Hutan

Yang ni memang banyak. Abang aku memang suke sangat masuk hutan dulu-dulu pegi tangkap ayam Hutan buat lauk -sedap giler- ataupOwn, kalO yang xsembelih kitOrang bela*. Ayam hutan ni spesis yang lincah sangat. Paling best, die bOleyh terbang! Bukan cam ayam biase and badan die ramping sikit+warne die cantik esp yang jantan.


Betina

See... Cntik kan?

Dulu aku bela anak ayam hutan ni, aku bagi name DoraemOn ngn Nobita! 2 ekOr je. Tu la anak ayam hutan yang paling manje skali. Aku sayang giler-giler kat dOrang! Sume abang aku punye keje la mane die dapat ntah. KitOrang bagi makan anai-anai abang aku rajin g cari.

DoraemOn ngn Nobita kitOrang letak dalam raga je xpayah tutup kat dalam rumah. Tapi dOrang ni suke terbang! Dorang maen terbang je dalam rumah tapi pandai lak berak atas surat khabar je. Then, dOrang ni ngengade, kalO xde sape layan dOrang, bising satu rumah! Manje sangat la then mesti kua dari rage, cari orang kat dapur. Pastu suke lak die dOk dalam pOket baju abang aku. Die duduk maintain je senyap dalam tu. Ngengade!


Anak ayam hutan*

At last, DoraemOn n Nobita mati... Sebabnye, akak aku lupe nak bukak penutup rage dOrang lepas jemur dOrang tengah hari paneh. UntOk pengetahuan kOrang, ayam ni memang suke berjemur sekejap kat panas. Sekejap jela, tapi akak aku terlupe, dah ler penutup rage dOrang xdibukak habes mati kering dOrang bai! Aku xpuas hati betOl... Nanges aku!


7. Anak ayam warne-warni

Ni sebenarnye ayam daging tapi disuntik, bagi ade warne. Comel weyh... Bley pilih warne ape maw... Aku ngn akak aku la yang bela. Ade 6 ekO sume, aku amek 3 ekOr, die amek 3 ekOr. Tapi belanye ntah hape-hape. Aku la asek pegang je, jadik kurus ayam aku!


Comel weyh...

Paling xley blah sebab aku n akak aku ni sayang sangat kat dOrg, siap bawak masuk tidO! Lepas tu habes slimut akak aku die berak! Sayang sgt la kunOn. Haha... PengOtOr betOl mase kecik. Lepas tu da la kantOi ngan mak aku. So akak aku kene babab, sebab ngajar aku bukan-bukan.

Akibatnye, aku jugak kene tahan malam-malam g teman akak aku bsuh selimut die and irOn sampai kering. Ceh* Hahaha...


8. Kucing

Ni mesti part yang kOrang suke. Ngeh3. Aku taw ramai yang suke kucing. Aku suke jugak ekceli, tapi kucing yang bersih and yang dibela kat rumah. Aku ade phObia ngan kucing jalanan kat tepi-tepi kedai makan n kucing liar ni. Ntah kenape aku jadik geli! 

Sampai satu mase, kalO kucing tu dekat tetibe nak gesel-gesel kat aku, aku menjerit tahap x hengat. Siriyes tekejut weyh. And aku jadik geli ntah macam mane ntah. Tapi kucing yang aku bela, memang siriyes bersih amat! Kucing tu datang dari mane ntah. Mak aku ni jenis xsuke kucing sebab die memang xtahan. Ade bau. So, kalO aku nak bela kucing tu, mak da siap tetapkan syarat, "jangan bagi kucing tu masuk rumah".

Maybe kucing tu dengar, memang die xnah masuk rumah langsOng! G berak pOn kat jaOh-jaOh je. Pandai giler! Die sume dOk kat simen kat depan rumah je. Lapar camne pOn, die xkan masuk dalam rumah tapi maintain tunggu depan pintu. Yang jage betOl-betOl, aku and Abah aku mase tu.

Tapi at last, Abah aku jumpe die mati kene lenyek ngan kereta........ Giler aku sedeyh sebab tu pes taim aku bela kucing.......


Kucing kuning cam Garfield*

9. Ikan Laga

Ni hObi abang aku number 2. Die memang suke sangat ikan ni. Aku pOwn same jugak. KitOrang suke sangat bagi dOrang dekat-dekat pastu tengOk die kembangkan sirip die pe sume. Cantik weyh.... Ade banyak kaler! 


Cantik kan???

Paling xley blah aku ni, aku sentiase memerhati ikan ni. Die memang kuat makan tiap kali bagi makan, mesti habes. Sebab satu mase abang aku xde, sO die nak aku yang bagi makan. Aku pOwn tgh bz xde mase, aku g tuang makanan ikan sebanyak mungkin sebab aku set tu untOk bekalan makanan dOrang bile aku xde mase nak bagi makan nanti. Soknye suuuuuuuuuuuuume skali mati.... Dan aku kene marah kau-kau punya... Padan muke aku*

10. Xde daa... Haha...