Buscar

Loading...

Páginas

DisOrOk Orang Bunian???



Note: Entry direQuest oleh Prince Rie lagi. Pasni Attahrel, bersiap-sedia okeyh!
Note Lagi: Nak kOmen pasni ade sistem lagi canggih. Haha... GT da gune DISQUS plak. Yang seblOm ni orang kate nOt wOrking! Hadeyh!

++++++++++


Amaran: Entry ni mengandungi unsur-unsur ketakutan dan keseriusan. Tidak ade unsur-unsur yang bOleyh menketawekan. Ini cerite betOl punye... Siriyes! 

Buat muke paling siriyes skali dua kali


Bunian ni ntah mane asalnye bukan GT sempat nak berkenal-kenalan mahupun berchatting walau sekejup nak tanye A/S/L please... Nak gOogle pOn xsempat! Nampak x camne bizinye GT, tapi hanye untOk peminat pembace, sempatkan lah jugak buat entry sal Bunian ni. Karang ade yang tertunggu-tunggu susa plaks. Ik ik ik  =X 

Tapi, pernah jugak la GT bertemu ngan makhluk Bunian ni dOk relax kat dalam rumah. 2 orang lelaki. Macam orang biase jugak. Mase mule-mule tengOk memang xperasan pOwn yang dOrang ni orang Bunian. Sebab kat rumah memang ramai tetamu datang. Tapi gaye dOrang sunggOhlah machO n rileks sehabes mungkin atas kerusi. Landing baek punya... Then GT pOwn bertanye pade Arwah Abah:

"Yang tu sape Bah???"

Abah cume senyum je, and kate:

"Bunian"

Ler... Patut ler orang laen macam tak nampak jer dOrang berdue dOk situ. Cume family kitOrang je kOt* yang nampak agaknye. Tapi buat biase jer sude... Sebab dOrang pOwn bukan buat kacau, cume datang berkunjung ke rumah saje... Then ilang camtu je~ 
-habes crite part GT-


++++++++++


Ok sambung part laen plaks. Ni cerite benar! Tadi pOwn benar jugak, tapi yang ni punye part cam drastik sikit. Ik ik ik  =X

Kebiasaannye kalau sebut psal Bunian, orang mesti takOt and kaitkan dengan cerite "kene sOrOk" dengan orang Bunian. Kene sorOk tu plaks mesti kat tempat-tempat yang masyuuuk.... cam kat perdu buluh, bawah pokOk, tempat-tempat terpencil...yang mentakOtkan dsbnye. Xpernah lagi ade kes kene sorOk ngan orang Bunian dilapOrkan kat tempat macam... celah gigi, dalam botOl, terselit kat pintu bilik air, mahupun dekat dalam lubang ______ sekian sekian sekian...*

Yang drastik and sepastiknyer, kene sorOk tuh, time jumpe dah seksi! Baju tadak pe tinggal. Selllllllaaaaallu sangat dengar crite macam tu. Aiseyh. Pe lah agak-agak yang dibuatnye orang Bunian ni maen tanggal-tanggal baju plaks. Pekejadah nak cabOt-cabOt baju orang neh??? SorOk jer udah ler. Ish... 18sx taw... BAHAYA! SENSITIP Ooo...  >.<*!

Tapi ade jugak yang msih berpakaian. Keke... Xsumelah orang Bunian ni jnis suka menda 18sx kot. Ik ik ik. Yang pasti kalO jumper jer, mesti orang yang kene sorOk tu blur-blur buat mate kelip-kelip tanda tidak percaya sambil menunjukkan keterujaan kepelikan melampau. Ade jugak yang mengalami tempOrary head damage. Sume mende die luper. Sampai ade yang luper anak bini, sedare mare, mak bapak pOwn ade. Makan, tidO, je die ingat. Hapraks!!!*

DilapOrkan juga dalam sesetengah kejadian, orang Bunian yang dijumpai adelah berwajah cantik giler-giler untOk perempuannye dan hemsem giler-giler untOk yang lelakinye. Patut ler ade orang yang kene sorOk kadang-kadang jadi giler bayang kat orang Bunian yang menyorOkkan die tu.  Ade jugak yang jadik betOl-betOl giler. Heh! Tapi nape yang GT nampak dulu x emsem pOwn. Agak macam tOngkang retak menanti pecah kOt. Bhahahaha...  Ops  =X

Dan lagi, menurut kepercayaan karut orang-orang tua-tua yang xde pekdOh bebOna, kalau nak masuk hutan or tempat-tempat "keras" ni, kene bagi hOrmat dan "salam" dulu kat penghuni-penghuni atau penunggu-penunggu sesuatu tempat kunOnnye. ContOhnye macam ni:

"Assalamualaikum "Tuan Tanah", cucu cicit mintak tumpang lalu, tolong bla bla bla .... sekian sekian"

Maka Tuan "Tanah Tanah" tadi akan menjawab:

"KaplahOtaklu!!! Bila masa ang jadik cucu cicit haku??? XmaO haku bercucu-cicitkan ang!!!" -rekaan semata-mata- ik ik ik-

Kepercayaan karut memberi "salam" tu masih lagi diamalkan oleh sesetengah pihak even sekarang ni. Ntah bile ntah dOrang bermOyangkan "mendalah" tu pOwn GT xtaw. Tahukah bahawa perbuatan tersebut adelah SYIRIK? Antara dOsa yang tidak akan diampunkan oleh Allah SWT kerana meminta pertolOngan dari makhluk laen. Kan ke patut kalau kite pegi ke mane-mane pOwn, kite cume berdOa and mintak perlindungan Allah SWT sahaje??? Kan??? Dan... Ngaku plaks die tu cucu-cicit "mendalah" tu. Bhahahaha... KelakO giler. Tadak Otak! Zombie kampung pisang dah tibai kOwt otak die*

Lagi mitOs or cerite-cerite pasal orang Bunian, kOrang bley gOogle sendirik. Keke... Tapi ingat... Jangan dOk memaen bukan-bukan sal Bunian-Bunian ni... Dorang memang wujud bai... Kite je xnampak dOrang... Tapi dOrang nampak kite... Jangan dOk pegi tempat-tempat x senonOh and tinggal semayang pe sume. KalO dah xde amalkan ayat pelindung diri, semayang pOwn x lepas, memang ler mende x elOk suke mengacaO. Renung-renungkan, dan selamat beramaL!

++++++++++

Segmen haruk pikuk*

JenglOt Bunian -ntah betOl ntah idak-

Kepala Bunian??? Itam giler pesal???

Aku dah kate... Dorang ni layan jgk 18sx.. Ops* =X

Hah! Mengarut* Benci tOl tengOk crite Melayu camni ni. Sumpah Bunian lah ape ntah. Sumpah!!! Ai benci!



0 orang kaye mengOmel :