Buscar

Loading...

Páginas

Sesi Mengumpat Blogger - Ben Ashaari



Macam biase bile time malam operasi aku menggugel name and pic aku sendiri. Well beselah aku memang suke tracking name and pic aku yang orang laen gune. UntOk tujuan baek xpe. Tapi kalO nak wat tOya, memang surat saman aku bagi. Hiks!

Gugel punye gugel make terjumperlah aku gambaO kenangan mase dekat MM2H dulu. TerOs aku ketawe berdeQah-deQah teringat peristiwa aku kene buli kaw-kaw punya dengan blOgger bername Ben Ashaari. Ni sessi balas dendam. Wahaha... Nakal Ben ni kalO kau orang nak taw... 

See... 1st day aku kat MM2H aku dah kene buli.
TengOk la entry die SINI

Memule aku datang sane dulu, die kate kat aku die nak wat macam xkenal aku. Sekejap je... Dan dan panggil GT orang laen pasan and pelik. GT??? Name sedap sedap panggil GT. Ngeh! Dak opis mase tu mane taw name aku as blOgger - Gadis Terbilang/GT. Name dah nak same macam kerete. Carerra GT-i. Tapi aku versiOn kete sOrong. Ahaha...

Ini baru 1, blOm masuk g part die trick aku surO masOk GengblOgger yang glemer mase tu. Aku mati-mati ingat ade isu hOt yang baru. TrOs aku masOk website tu. Tapi ape jadi???

Die kate aku CURI TULANG
Ahaha...

TrOs glamer aku dalam blOg die okek! Habes aku kene bahan. Dalam blOg ngn GengblOgger. Xpe xpe... SerOnOk btOl die kenekan aku kan??? Kau orang yang laen pOwn sebOk gelakkan aku. Aku rase kecik je Ben waktu tu macam nak cekik-cekik. Ahaha...  ;p

Haa... KalO kOrang nak taw selame aku kat sane... Aku memang sangat susah nak berblOgging sebab idea tu terbantut. Ben la yang asek surO aku buat entry tapi aku xwat pOn! Ade satu due je mybe. Aku sendiri xtaw nape susah btOl aku nak gune line tenet opis untOk berblOgging. Stakat bukak fbook n ym tu pOwn jarang-jarang sebab aku pkir kerja yang aku patut buat. And aku jenis xsenang kalau xde keje. Tu sebab kalau aku xde keje aku pegi mintak keje kat Ben. KalO betOl-betOl xde keje die surO aku update blOg or tidO. Aku tepuk dahi pegi layan Azila Hilme kat depan. Sape Azila? Haa... Tokey baju yang hOt ni. Kau orang patut beli baju kat die kOleksi memang da bOmb!

Lagi aku nak cite pasal Ben. KalO time aku tengah wat keje, ade yang aku xpaham memang bese aku buzz YM die and aku tanye dulu. KalO btOl-btOl die tengOk aku xpaham memang die datang kat aku and bagi tunjuk ajar segala. Tapi yang sengalnye, sOmetimes die suke datang senyap-senyap aku tengah landing baik punya kat krusi aku then trOs sergah aku g tepuk blakang krusi aku. Mau tak aku tekujat tersepit kat kerusi ngan meja sebab aku hadap meja terlampau dekat. Bukan macam nak gugur jantung, macam dah luluh sume daging tggal tulang temulang aku kat situ. Heh

Sometimes ade waktu aku xley sOlve prOblem kat pc yang aku gune, die nak tolOng and slamber badak die tarik kerusi aku yang tengah berkaki ayam. Mentang la aku ni ringan senang je nak tOlak kerusi aku ke belakang. Terkial-kial aku nak amek kasut aku kat bawah meja.  Naseb tak terbalik kuang aku kat situ. KalO tak.... aku sumbat-sumbat Ben tu dalam pc opis. Boley ke...? o.O

Tapi nakal-nakal die ade baeknye... Macam brOther-brOther jage adik-adiknye okek. Time semayang aku pOn die jage die perati and pesan jangan lambatkan waktu semayang sambil die pOn xsemayang lagi pastu gelak kat diri sendiri. Wahaha... Senget* Bukan tu je okek, banyak mende yang aku belajar dari die bukan skadar pasal blOgging. 

Then kalO time lunch, die memang susa skit nak turun g beli makanan. KalO time aku turun, die akan pesan ayam jer. Besenye ayam separuh. Aku tanye nape makan ayam je die kate diet. Memang diet bebenau... Nasi sume xmakan. KalO cekelet plak.... 3 menit dah habes aku terkial-kial makan 1 bar xhabes-habes selang dengan minum air masak. Haih! Laju btOl die tarah cekelet masOk mulOt. 

Haa... Satu lagi... Die ni macam budak-budak jugak pangai die. Hiks! Papehal pasal blOgger wat hal ke ape die datang kat aku bercerite kekadang ngan style xpuas ati die pOt pet pOt pet. Wahaha... Bishing jugak mulOt Ben ni kalO nak taw. Nampak cool and senyap jer tapi bile time die meradang habessss... Die kate die garang. Tapi xgarang pOwn... Ngaa...

Okek gambaO ni mase ari last aku kat sane. Hiks!
Yang tdung biru tu namenye Miss Izzah salah satu dari admin GengblOgger. NgetOps tu weyh lawOooo....

Mase ari last aku kat sane, adelah sikit sesi bergambar dengan opismate yang laen termasOk la Ben skali. Korang tengOk betape besanye die. Wahaha... Atau aku yang kecik? Hiks! At last dapat jugak aku pengalaman kat sane. Best! Memang xbley luper! Asek kene buli dah habes pOn kene buli jugak



See... Buli lagi ---->Apa pun , bagi aku Gadis Terbilang seorang yang rajin dan sangat pemalu .. huhu.. leh runtuh lantai sbb dia dok tengok lantai jer .. tu belum lagi korang tengok dia jalan .. haaaa.... tergoda siuttt... hahahaha..jgn marah aar GT...  Klik SINI 



Wahaha... Well aku kan pemalu cakap pOn tunduk je. Haa... KalO xcaye tanye la kat Ben okek. Hiks! Dalam blOg je aku macam ni kat luar aku pempuan Melayauuu terakhir. Bhahaha... 

Pape pOn mekaseh Encik Ben sebab banyak bagi tunjuk ajaO even sampai hari ni die memang xpernah kedekut ilmu. Banyak mende kau orang bley blaja ngan die. Die bukan jenis sOmbOng or belagak okek. Die buat blOg suke-suke and bagi ilmu kat blOgger baru tu pOwn orang suke salah sangke and kate burOk sal die. Xbaek wOoo... Maen judge orang xtentu pasal xtaw hujung pangkal. Die sekadar berkOngsi pade yang bertanye bukan nak mngejar glamer. 



P/s: Die kate pangai aku sbijik macam pangai gurl cite Boys Over Flower. Tang mane aku xtaw... Ngeh!


17 orang kaye mengOmel :

yangbaik

oooo.... cam tu citer nyer yek...
baru tau...

Cik Chuie

hehe lama dah xsibuk kat GB. rindu plak time mula2 GB nak up dulu =(

Azfa

hehe..suke..suke..suke n3 nih!!

paDel

mangsa buli la nie..kesiaannnnn...

NuR 'aQiLaH

kome khoje ape kat situ? huhu

y@n@ M!B

cutenye kena buli cemtu..hehe~

salam kenal =)

nama.aku.lynn

entri ni besttttt!!!
hahahhaha..
suka buli ye BA!hahha..
mesti riuhhh je kan opiss tuu=)

p/s:first time sampai blog ni!bestt!=)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠

salam perkenalan...
ooooo..mcmni ye perangai en.ben...eemmmdah tau dah...

Affieza

Salam knl..
Hhaha..akhirnya sesi mengumpat En. Ben berjaya..huhu

Panglima Muda

posing posing cantik sikit

Lydia Miza(Aidyl Azim)

Mr Ben mmg tak kedekut ilmu...dia byk bantu blog LM dlm dia tak sedari sebenarnya..huhuhu

Tn.Punya

wah pernah keje satu opis dengan BEN ke.. kena buli..hahaha..sabar2

nur

datang baca dari blog BA
ALL IN ONE

Shahrul Shaharuddin

HENSEMMMM siouttt!!! =D
owhhh!

yours
SH

~fais~

hai....selamat berkenalan gadis terbilang..

Muhammad Taqi

:)

samanosuke_04

heheh... cam malu2 meow laa entri nie.. takde pape ke antara ko ngan Ben tue? hohoho

dia mmg besar dalam gambar tue, ko tak kecik.. normal jer..