Buscar

Loading...

Páginas

KENAPE BIJI GAJUS TERKELUAR, KENAPE UNTA ADA BONGGOL, KENAPE IDUNG BABI PENYEK?



Gua nak mule stOry tanpe melengah lagi.


Zaman dahulu kale, pOkOk gajus, unta, dan babi tinggal di padang pasir ntah brapa tahun lama dulu gua xsempat nak kire. Unta dan babi merupakan 2 sahabat baek yang ngam punya takde menatang laen di hati* Bak kate patah due kate, cubit peha kiri, berdesinggg tlinge jiran sebelah. Sesame merase... Macam kuku ngan cagu la tu. Rapat bai... 


Tapi, unta ni asalnye, xde bOnggOl, babi plak idung semart giler babaiz and pOkOk gajuz plak suke tidO xhengat siang malam bijinye tersimpan elOk xde hal lam buahnye*


++++++++++++++++++++++++++++++++


Pade satu hari disebabkan kebOsanan tahap kritikal, maka unta pOwn mengajak babi bermain pOlis sentri bersame-same sape kene die yang jadi. Pendek crite lagi, tibelah waktu babi mengejar si unta... Maka jenuhlah si babi kaki xcukOp inci mengejar unta xsedar diri kaki pnjang tu.


Tapi babi ni larik cam laju jugak. Pemenang marathOn olimpik katekan... peringkat daerah punya... Maka unta pOwn memandang belakang sebab tidak mampu memiliki side mirrOrnye yang tersendiri. Lari punye lari sambil pndang belakang... gedebub!!!


Unta telah melanggar pOkOk gajuz yang sedang tidOq nyenyak tu lalu gajuz mengalami heart attack make terkeluarlah semua biji gajuz tu... Unta yang xsempat break emergency tu plak disOndOl babi yang jugak xsempat nak break emegency kat punggung lalu tekujat dan menyebabkan impak yang besar pade badannye. 


BonggOl telah timbul disebabkan hentakan oleh idung babi dipunggungnye itu. Babi pule, kOrang pahem sendiri ler... Hbes penyek idungnye ilang machO sude*


Oleh sebab kejadian tu, make babi dan gajuz tersangatlah marah dengan unta yang tidak berhati-hati ketika berlari dan tidak memakai side mirrOr lalu meninggalkan unta keseOrangan idOp kat padang pasir nan gersang. Kasihan unta  T_T


_SEKIAN-



0 orang kaye mengOmel :