Buscar

Loading...

Páginas

Bezanya Orang Miskin, Kaya, dan Berpangkat Besar

Orang miskin kate:


"Ape kite nak makan hari ni ea?" Sebab dOrg susa nak cari makan. Kais pagi kekadang xjugak makan. Hnnffff...




Orang kaya kate:


"Kat mane kite nak makan hari ni ea?" Duet banyak... Selera besar... Boleh pegi sane sini cari makanan yang sedap-sedap... Erm...




Orang berpangkat besaO -xsumeLah-


"Sape yang kite nak "makan" kali ni ea? Ni merujuk pade spesis taw nak aniaye orang mentang-mentang pangkat da besaO sO die ingat die da cukOp hebat. 


-Pikir-pikirkan dan selamat beramaL XD
------------------------------------------------------

16 orang kaye mengOmel :

»Tä§häbellä«

Ermm kalau kita kaya pun ingatlah semua tu datangnya dari mana tanpa keizinan ALLAH semua tu xkan terjadi..bila kita miskin lak sure ada sebabnya mungkin TUHAN nak kita lebih berusaha..

Kalau kita kaya jgn lupa yg dibawah kerana harta yg kita ada bukannya hak milik yg abadi..kita share ngn kekawan yg kurang berkemampun..ajak shopping sesama..makan sesama sekurangnya dia gak merasa apa yg kita rasa...adihh okkk...duit banyak pun x guna kalau kedekuttt..lastnya TUHAN tarik balik apa yg kita ada..putih mata den...

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

Ambek tu ustazah dah mai XD

Lyana Hisham

haha betul2 :D

p/S: nak air!!

fisabilillah

satu petanda khiamat semakin hampir menyelubungi kt... kesian kat org miskin...kais pagi, mkn pagi, kalau tk kais nt, perut je yang duk menjerit...."kais la..., kais la"...hahaha

ayien

makan BuDOK.. warghhh..

Aini

urmm.. entri pasal makan. Kalau kite rase kite susah, ade lg yang lebih susah dr kite kn..

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

Yana: Hihi... Ade blik x?

Fisabilillah: Btol tu XD


Abg: MaO makan sape tu???


Aini: btol tu. Sok kne bersyukur slalu

Didi Nadhirah

sokong aini jua...

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

Aini jeke?

Sendra

ni entry khas dari sendra untuk blog ni:

Blogger miskin Kate:
"hari ni nak buat entry apa ehh??aduhh,kena buat banyak research,banyak termenung apa semua nak fikr nak cari point nak cerita..kais traffic sana sini kadang2 tak de juga org dtg blog.hnnffff.

Blogger kaya kate:
"Tunggulah dulu orang semua baca entry mahal aku tu..biar dorang puas semua baca ulang2 kali..bia dorang tunggu entry baru aku..cukup comment 100 lebih baru aku buat baru."

Blogger dah femes dan gila kate:
"hari ni siapa aku nak pangkah?hari ni siapa langsi dengan pendapat aku memang aku pangkah..tunggu je lah kau.."

fikir2 jugalah..

ini blog wirdah

hidup zaman skarang (0.0)

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

Sendra! Suka suka! Mmg botuL! XD


Wirdah: XD

M O N I C A

thanks for sharing..:)

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

welkam XD

Uruchimaru @ kf

macham2 org ade kat dunia nie!

norMAzuan MUstafa

hahaha...gmpang jew gmbooo