Buscar

Loading...

Páginas

Blogger Lame Vs Blogger Baru / Blogger Lelaki Vs Blogger Perempuan

Blogger lama Vs Blogger Baru? Haha... Mesti mengundang kOntreversi kan? 


Pelik kan blOg yang jadi tempat kite berkOmuniti and share infO or anything else jadi tempat perang antare blOgger yang baru and yang lame. Bukan semuelah juz ade segeLintir blOgger lame ni, maybe die rase die da cukOp lame, tunjOk lak rase x pueh hati kat blOgger baru nak buat entry untOk kOndemkan orang laen.


Rasenye da cukOp tue untOk jadi laGi matang tapi berfikiran masih laGi cam budak-budak. Amatlah memalukan. Xpayah la bai... KalO ang mampu, ang bley buat g better dari blOgger baru... Tapi ang yang xmaO blaja... Xde anjakan paradigma eceh* dalam diri ang n blOg ang, plus xde inisiatif nak marketkan blOg ang. Tu la masalahnye... Sebab ang pikiaq ang da cukOp besaO and name ang da cukOp GAH dikalangan blOgger laen  kan?


Suddenly name blOgger baru naek, ang da paneh hati. Cam cacing kepanasan xley diam. Pastu ang nak tengOk celah gigi* mane yang hebatnye blOgger baru tu. Pas ang kaji selidik sikit-sikit, ang pOwn kate; "ntah ape-ape ntah punye entry, macam mane ley glamer ntah". Cm berOk pangai! Ops*


G satu, ade juGak blOgger lelaki ni, die rase hasiL penuLisan die terlalu bagOs. Tapi hati die dOk paneh je bile tengOk orang laen dpt traffic lebeyh and ade follOwer rmai skit dari die, die pOwn buat pangai cam makhluk kat atas. Cari jgk celah gigi* mane yang bestnye blOg baru tu then kate; "ek elley cmni pOwn ade. Ape ntah yang orang nak bace kat blOg die ni". Spesis ni bley pggil babOn ok.


Memang blOg perempuan mOstly dOk buat entry yang emOsiOnaL and nak share bOut pe yang dOrang buat. Its dependlah pade pembace yang tentukan sendiri either blOg tu bgOs atau tidak. Taste orang laen-laen bai... Yang Lu nak kOndemkan sangat tu pesaL? Lagi haprak bile xbace langsOng entry then tetibe bagi kOmen kate mnde yang xde kne mngene n xphm. LotOng btOllah spesis ni. Mate die xgune btOl2 untOk membace taw nak kOndem jek. F!!!


-Entry ni bukan bertujuan nak berlagak ke hape. Juz tO remind certain peeps yang xberjenis cam yg da disebut kat atas, orang berblOgging juz for fun, mnde remeh-temeh pOwn nk bsing ker..? Tu pOwn bley tumbuh hasad dengki and sO on. Cum On la bai... ChiLL beb... Byk g mnde pnting yg berpekdOh kene buat instead of maen serang-serang and dOk kOndem blogger baru. X cooL langsOng. Org have fun ang nk siriyes dOk emO-emO plak. Ceh* Tak ley buat laki tOl. XD



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16 orang kaye mengOmel :

Oh Malaysia

emmm... biasalah manusia dengan sifat PHD nye. Ada sesetengah org tu xboleh tgk orang lain lebih dari dia. Suka anggap diri sendiri je yg bagus. Bila org bagi nasihat x nak dengar.

Tp blogger2 baru jgn takut nak menulis. Tulis apa ye rs nak tulis asalkan jgn cipta kontroversi mcm adukataruna.

p/s: blogger lama. blogger baru. hidup ni ibarat roda, kadang2 kita kat atas, kadang2 kita kat bawah.

ohmalaysia.com

Rie

beruk?? babon?? lotong???
ahaha cam dh berasap je Misya nih.. sabar ye.. hihihi... blog anda blog anda jua.. tulih je apa yg nak ditulih... =p

Oh btw dh tgok lom ade 1 follower kamu diatas yg gambar profile nya kurang enak dipandang~ ape name balonna ke ape ntah~...

touyakaruma

Arghhh tak kira , tak puas hati gak ngan ko . Trafik tinggi sangat sampai gayat aku tengok . Muahahahaha

Armyrule

GT...ada org kutuk blog kau ke...?...Dasar kurang ajar itu orang...hahahaaha

Kampungku2u

buat entry untuk sume orang baca..yang tulis entry x emo pun p da orang lain pulak yang emo so kat sini dah timbul fitnah...berfikiran posotif la kita manusia selalu nak pk negetif..sy nk wat pe emo pun che epal kwn sy rakan blog sy..orang lain buat entry tapi orang lain pulak tersa ape hal??????entry sume untuk di kongsi..buat untuk tatapan pembaca bukan untuk di fitnah...bila di salah tafsir mcm ni la jadinya..

Uruchimaru @ kf

emm ntah ler xde isu saje tu nk buat kontroversi!

nk kena cucuk ke haper dgn pedang gua!

sasuke avenger!

Lyana Hisham

hahah..blog yana penah dpt review khas dr sorg brader nih..kaw2 je nk ngutuk mcm dia bgus..x heran ;)

rizputra7

cool GT...jangan marah2..

Mohd Fahmi bin Hussain

laa..mcm 2 pn ade ke?
ish2..x ptut btul 2!
pe pn..jgn mrh2 sgt..k!
pmpuan x elok cpt mrh..
t cpt _ _ _
:)

cik EPAL

siapakah itu??? :)

Kyuubi_85

betul ke ada mcm tu? aku ni baru tak sampai sebulan ni blogging..
takan la sampai nak dengki kot... ish3 tak patut..
if cemburu bleh gak terima tapi cemburu +dengki? ish3..

ishiko

setuju!!!!!! huhuhuuu~

myfuzzyworld

Salam,

Jangan lepaskan peluang utk memenangi 4GB Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor External Hard Disk.

Sila layari:
http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/

mello

btol btol btol! hihihi

our stori mori *_*

taw takpe.
tak suke betul la orang yang nk kondem2 blog orang ni'tak suke jgn bace
nak maki,maki senyap2 sudah

perempuan ITU

Cik rasa cik tawu siapa yang di maksudkkan kan itu.ehem ehem.HOHO. GT mara boleh meyebabkan anak badak bergolek-golek lari tengok GT mara wo. XD

*keke,jgn maree