Buscar

Loading...

Páginas

I hate NoveL(s)!!!

Benci benci benci! Bace nOveL ni buat GT rase benci. Sangat3. Sebab GT sOrang yang praktikaL. Xsuke mende yang lambat then kene tggu ni. Memang jenis kurang sabar. 


So sekaLi dah bace nOveL, GT kene trOskan smpai habes xkire brape tebaL nOveL tu mesti hbes dlm mase sehari! KalO x, rase nak ngamOk. Rase lambat jek and xpuas hati. 


Semate-mate sebuah nOveL, GT bley jadik fOkus tanpa memikirkan mende laen then membace dengan bersunggOh-sunggOh. Dari satu bab ke bab chapter yang laen sampai makan pOwn bley lupe!


KalO study? 


Erk* 


Ok x kusyuk!!! Tu yang paling benci tu... Bile la bOleyh bace buku macam bace nOvel? Tanpa henti and bley hafaL and review balek sume mende. SiyOt!



MaO bace buku cm bace nOvel. Agk2 bley x? 




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


21 orang kaye mengOmel :

~ ReD ~

tu la.. pelik kan?? baca novel sekali harung.. ngantuk2 pun snggup tahan semata2 nak tahu cter smpai habis..

pastu, baca sekali siap hafal jalan cerita plak tu.. siap boleh selak balik page mana, apa cerita, apa sume laa.. hihi

neway, salam singgah ;)

perempuan ITU

Novel rajin tapi benci novel.Now anti novel takut sangkut 24 jam novel.keke

Faarihin

singgah sini tuan umah.. kalau baca novel.. dan2 tu gak leh ngadap sampai abes.. kalau baca bahan ilmiah.. dan2 tu la asyik nak menguap.. huhuhu.. (^__^)

::aMaD::

samelaaa
bace novel tak suke!
pernah berjinak2..tp tak leh go.haha

moganye baca AlQuran tiada bosan. insyAllah.. =D

angah iza

kalo bace novel sekejap je leh hafal jalan cerita nye..
tp kalo baca buku,agak payah nak ingat blk apa yg dah di bace
:P

rizputra7

semua buku2 kena buat style novel kot..baru Gt semangat nak baca...muahaha

Zack

nanti time pose bace la novel..terisi sikit mase..leh la lupe psl mkn..=)

sue

i love novel!! haha mao sewa novel? hubungi saye. eceh.hahak

Didi Nadhirah

how i wish leh bc buku mcm baca novel..mesti dah score 10A ms spm dulu hahah

noor afzan

hai awak..
sayapun x suke baca nota kuliah..
novel suke..

lazaac

haha... mcm2 gt ni... kalo lazaac plak, main game tak ingat dunia... sampai xmkn satu hari pun xpe.. yg penting solat tak tinggal... tol tak..? hee...

psychopath

boleh punye, tuka cover buku dgn cover novel ok?

ishiko

huhuu...tau xpe...
p besh la bce novel...bleyh je..
jdkn bce buku tu mnrik..mcm bcE novel..
gud luck ~

deusXmachina®

baca blog lagi best dan senang
erk888

ini blog wirdah

setuju!haha..same la kite. aish.kalao baca novel,sangup tdo smapai lewat mlm semata-mata nak perabeh cite.

hanismalik

Sekurang2nya awk patut bersyukur awk xbleh baca buku rujukan mcm baca novel....itu menunjukkan awk seorang yang normal...
Klu awk bleh baca buku2 rujukan sama atau lebih baik dr baca novel, sy ingt awk dh jd budak nerd dh skrg nih....
Hihihi

zack zukhairi

haha! kalau baca buku skolah mcm baca komik dragon ball, lagi best kot! :D

miszchocolate

bca n0nel mmg mengASIKkan :))
selagi x abeh..usung sna cnie....

keke :P

tp kal0 buku ilmiah...bru nk buka dh nant0kk!

adessh! ^_^

whitedaisy

aku pon ske bce novel...tp bce buku lmbt lah lg..haha..nk exm bru terkedek2 cri buku or note..:)

sweet.ants

dlu time skolah suke bace novel sbb jns x ske kua umah...
skg dah masuk U byk keje lain nk wat...x ada mase..klu dah abis blaja nti mybe smbung blk hobi ni :)

luZ a.k.a MLM eXpErtS

i hate nvel 2....
tp yg srg ne mnat gle...x pham aku.