Buscar

Loading...

Páginas

Cara penulisan tidak menggambarkan sikap seseOrang blOgger yang sebenar* setuju atau tidak??? *EDITED VERSION*













Pnjang tajOk kali ni bai. Nak ingat pOwn susa. KalO diulang lapanplOhlapanratOskalidarabdua pOwn, mungkin belOm dapat menghapalnye.


Xpayah pikir panjang and cakap lebeyh-lebeyh. Begini sajelah. Laen orang laen kepale. Setiap orang menghasilkan entry dengan gaya tersendiri n untOk tujuan yang tersendiri.

1.   Ade orang cume maO jadikan blOg as diari harian mereka sahaja and catatkan pe yang dOrang buat tetiap hari. Blogger yang macam ni lebih mudah didescribe sebagai "syOk sendiri". Bukan GT kate, orang laen yang kate bai... Dari bangOn pagi, gosOk gigi, kumOr2, cungkiL gigi, cabOt gigi, gigi berlObang wahima gigi ilang pOwn die nak crite, tu blOm masOk cite lam jam**n. Bile ditegur pule die hanye berkate:

"Whatever... blOg haku bukan blOg bapak kaO"

Klasipikasi blOgger yang macam ni amatlah sessuai dinilai sikapnye cume dari gaye penulisannye sahaje. Jenis xmakan saman, berpendirian teguh and berkeyakinan tinggi. Ibarat mampu melepaskan gas beracOn ajaib kentut dengan kuatnye dikhalayak ramai dengan gah sekali. WalaupOwn die hanye memalukan diri sendiri sebenarnye. Salute! Camni la blOgger yang BERANI. Haks3


2.   Ade jugak blOgger yang berpendapatan bahawa "sharing is sexy". Make dengan itu mereka telah menjadikan blOg mereka sebagai elemen atau wadah perkOngsian ilmu melalui cara yang kritis n penghasilan entry yang menarik. Itu bukan bermakna blOgger tersebOt berpewatakan wahima mempunyai muka yang menarik! 

Blogger yang macam ni susah nak describe persOnaliti die macam mane. KalO pOwn entry die Otai, xsmestinye die pOwn otai jugak. Ntah-ntah NERDY tahap dewa mne kite taw bai... Tapi kan, paling best kalO blOgger yang suke sharing infO pasal Luxury things yang die beli. Mende-mende yang eksklusif ler... Dari atas sampai ke bawah JOJO ARMANI.

"Padehal always nO MONEY"


3.   BlOgger yang hObinye merampOk buat entry ntah hape-hape. Jiwa kacaO mungkin. MeracaOnye sampai ke dalam blOg. Kekadang taw nak maki je x hengat. Ni blOgger hape jenis GT xtaw. Paling senang kate blOgger x berjennis ler. KalO kene kutOk, kene kOndem, kene hine, hangen punting beliung die melanda pastu nak kuaOkan statement macam TAK pernah blajaO agame! Habes sume caci maki hina dina die hambOr. KalO dah blOg die pOwn macam ada saka, hati-hati GT rase:

"Orangnye pOwn memang ada SAKA"


4.   CukOp dah la tu bai... 3 je la. Ni pOwn kering otak mentekedaghah idea. Korang sesedap hati je minte-minte GT bagi ulasan pasal tajOk ni. Demi xmaO menghampekan harapan peminat pembaca, GT buat jugak. Papehal tolOng suppOrt blOg GT bai... BlOg ni pas sakit tenat ritu, cam hampeh traffic die bai... Entry fasal Babi jugak yang glemer. Yang laen? Uh, hampeh!!!! Dari traffic tu pOwn GT da bley assume

"BlOgger ni ramai jugak yang suke entry fasal Babi
Bhahahahhahaa... Terkene!

ChiLL  XD






Note: WalaOpOwn entry GT macam ni, tapi GT lembut orangnye taw.

Amacam? 

Geli-geli!!!



P/s: Kesimpulan dari entry di atas, 50-50!!!

P/s/s: Pas entry pasal Babi, ade yang mintak entry pasal Anjing plaks. Done!
Now ade plak yang surO buat pasal NAGE?
Binawe kau orang. Pndai da minte-minte ek.
Fire baru taw!


NANTI K ENTRY SAL NAGE



54 orang kaye mengOmel :

pak long

salam buat tuan umah...
menyentuh bab penulisan lam blog ni no komen la...sebab apa yang ditulis ada lahiran rangkaian idea yang disumbang dalam betuk susunan wacana yang tersendiri...

Yusoff

Tajuk entry yang bagus ni untuk saya buat ulasan, pinjam @ ciplak boleh?

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

wslm pak long...

btOl tu pak lOng. Idea mai, type jek.

Idea tersndiri XD

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

Silekan Incik Yusoff... GT pOwn nak ulas skit nnt.

NI MUQADIMAH JE!

Keke XD

perempuan ITU

Ahaks,tengok keadaan rasanya GT,ada penulisan yg menulis tu tak ikut hati,ada yg dari hati.Jadi ade sesetengah je yg mengambarkan sikap dirinya kan =D

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

ye ke? GT tuleh bkn dri hati.
Dari jari yg mentaip! XD

angah iza

setuju.....setuju....setuju....

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

ade yg at last yg syg GT.

Setuju!! XD

monica

SAYA SETUJU SGT..:)

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

2 org da syg GT

keke... XD

dah mcm undian plak

Eldy

50-50 la..

mizzsyaidris

stuju! sgt stuju! ai penah ber gua-lu dlm penulisan dlm blog.tp ade la insan2 yg tk pueh hati ckp ai ni kurang didikn.pas2 nk mcarut2 then salahkn parents ai.
aceli in reality life, i sgt sopan santun dan pemalu org nye

hahaha :)

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

Eldy: Really meyh?

mizzsyaidris: saye jug begitu meyh. Tapi xde g kot mncarOt.

Ade ke? XD

rizputra7

walaupon pendek jer n3 nie..tapi penuh dengan makna....i like

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

deep: cube ungkai mknenye secare mndalam dan bg jwpn pnjang 88 mukesurat! XD

Ery Farieha

kdg2 btol
kdg2 x
hehehe

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

ah suda cemane tu? =p

~attahrel~

setujuuuuuuuu...

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

benarkah? nnti kite tgk same2 cemane XD

0sh!Nz d' sen0r!ta

tajuk panjang nak mampos tapi entri pendek yang amat.. owh apakah?!

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

SabaQ la xkupas g isu ni. Keke*

XD

encHIx laNDax

mane ulasan nye encik GT wing??heheheh

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

sabaO ler landax weyh. Tgh bikin ni bai XD

cikgu isza

untuk blogger baru macam saya, saya rasa blogger2 ni jujur orangnya...

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

btOl tu cegu

mOstly mmg jujur.

*ikot ckp cegu*

Nabiel

bai..
hehehe..dh pndi berbai2 skrng~
mmg rmi yg sensitip psl vavi ek?
hahaha..
glamor c vavi~
yg no 3 tuh cm knai jek spe~hahaha

YuSeNzE - KniGhT

wargh!!! hatimu sungguh kering...

1)suke kumor2
2)auwwww~~~ sexy...
3)hina x suke... "DINA" penyanyi tu suke...

ngeee~~~

shahrinabd

sy rasa sy blogger yang tersesat. dah hilang arah tujuan. Cepat sangat nak hilang fokus bila blog dah berzaman. isu pulak makin bercambah

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

NabieL: Ntah xtaw nape best sgt menatang tu pade dOrg XD

Bai tu best =p


Yusenze: Haks3. Xsuka Dina. Kusukadirikusendirisahaja XD

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

shahrinabd: nk GT msOkkan skali lam entry sal blOgger hilang arah? XD

Fyda Abd Rahman

salam :)

hmm. setuju atau tidak tu saya tak boleh bagi jawapan.
lain orang lain pendapat.
lain orang lain caranya.
kita tak boleh nak menilai sikap seseorang berdasarkan cara penulisan dia jer.

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

wslm... xley kate ape jgk

XD

rentan

btl la 50-50 tak boleh di kesan..

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

cri ghostbuster mybe ley ksan

syue

sumpah entry ni best. agak2 blogger2 sedar tk dorg dlm kategori mne? ^^,

NUNU EERA

klu blogger2 yg i knl rsanye iye..
n3 sema dri kisah sbnr..
yg xbrp knl 2, xtau la thp kbnrnnye..

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

uit jgn sumpah2 mek syue

keke XD


UNTOK BLOGGER BERGELAR TOUYA:

GT mamai tdi terejek kOmen anda XD

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

Nunu: Benarkah? Xpe... Blogging fOr fun... Chill meyh

Hak msg2 kan?

FzuK

tidak setuju..
rasenya sedikit sebanyak dari penulisan kita tau sikap dia...
kerana idea dtg dari otak yang mengawal sikap seseorang

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

begitukah?

erm... bermkna org yg bersikap burok mmpunyai otak yg burok juga XD

mello

kadang2 kita boleh tau sikap sebenar se2orng tu melalui penulisannya.. kdg2 tak bleh pakai gak sbb ramai yg berpura2.. yeke? kekeke

Kujie

semua yang kita buat, datangnya dari hati...dari gerakkan hati..jadi tak bolehlah nak bajet cakap

'aku nampak je ganas cam ni... tapi hati baik'

no..salah!

perlakuan, percakapan, gerak geri walau secubit kuman, datang dari hati.

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

mello: mean talam 2 muke la? lam blog laen then outsidenye laen???


Kak kujie: Slh ek? How comes kite ley judge some1 juz trOu blOg saje?

Cane lak org yg buat blOg yg cOpy dari org len? XD

sweet.ants

x stuju.
blog ni mnunjukan mentaliti kita...
klu nk syok sendiri tu rasenye ok pe...lantak dia laa kan...xnk bace g berambus laa..hehe

farenova

seronok baca, semua ada kebenarannya..huhuhu best2

Mashii

setuju dgn tajok..

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

semut: btOl, kalO xsuka bermabuOs saje kan?


FarenOva: really? thnx. tpi xdapek nk ungkai lagi kebenarannye


Mashi: 50-50 XD

mohd shafiq

hahaha...bloger untuk sume...xkisah la tulis paper, janji jangan smpi kne tangkap ISA sudah la..hehehe
~~enjoy your self...

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

ISA? Keke... Kang msOk jail haku XD

miss anne

setuju..sangat2

farhana ghafar

50-50 ah GT. Ada setuju and ada tak setuju gak. Peace No War! itu yang penting..hehehe :)

James Buns

hilang punca .

OMG!

Yuni Aisyah

50-50 la GT...kadang ape yg ditulis tu lahir dari hati....

Kodet

LOL~ Gya tulis .... ZZ...boleh jadi gila