Buscar

Loading...

Páginas

Buang Bayi. Apelah naseb si Comel yang malang~

Tadi GT terbace surat khabar hari ni. Baru bace and tengOk muke depan dah rase nak nangeh. Satu Mayat bayi ditemui di hadapan pintu masuk Masjid Permatang DuyOng, Melaka. PenOh ngan semut hurung mayat tu. Kesian sangat tengOk. Nak tengOk berita penOh kat sini.

Ape nak jadi?*

Nangeh haku tengOk

Babi pOwn sayang anak. Manusia yg macam ni nak kate hape? Paling kurang pOwn, Babi tu haiwan yang Tuhan cipta ade kebaikan die. Binatang berzikir pade Tuhan, xpernah buat dOsa. Manusia yang macam ni nak kelasifikasi sebagai binatang pOwn x bOleyh. Lagi terOk dari binatang!!! 

Tu blOm lagi tengOk kes tahOn bile ntah pasal Bayi dimakan biawak. Nauzubillah... Makhluk yang Tuhan cipta sebaik-baik kejadian siap lengkap dengan akal sanggOp buat macam tu... Akal tu maybe dah ilang kOwt... Otak pOwn mesti dah dudOk kat punggOng tuh. 

Ini sahaje yang tinggal*

Banyak lagi kes. Buang dalam sungai, buang kat tmpat sampah, tepi jalan, macam-macam lagi lah. Kenape dOrang yang buat sume ni takde pasaan? Ape dOrang xde rase sayang ke kalO tengOk baby cOmel yang dOrang kandOng punye lame nak kendOng lam perOt sendiri!!! Ape la dOse baby tu sampai dibuang mcm tu. SepatOtnye mak bapaknye yang berdOse yang mati kene makan binatang n jadi BANGKAI!!! Memang siaL!!! Haku rase nak maki hamOn ni*

GT yang lOm kawen ni pOwn taw sayang baby even anak orang laen! Baby sumenye cOmel, bau baby best! Sebab baby xde dOse. Sume lahir suci and kalO tengOk, sume orang rase sayang kan? Dorang yang buang anak tu xde ke rase nak tengOk anak dOrang membesar macam baby-baby cOmel kat bawah ni??? Dorang xde rase sayang ke? Mane pegi sifat perikemanusiaan dOrang? 


















*ntah gmbaO anak sape GT google*

Ni anak sedare GT plaks =n_n=

Mase kciknye* Nur Batrisyia

Adik Tsya, Farid Azfar

Acu cyg Payed Apai *kate Tsya*
Bau Baby buat GT ketagih. CiyOm sampai baby nangeh XD

Agak-agak ade tak orang yang xsuke baby??? Sebab ape ea? Macam tak masOk akal jek. VodO kOwt* -hambek kau-

NOTE: GT still ingat cadangan sOrang Menteri Wanita yang mengusulkan cadangan untOk mewujudkan satu "tOng sampah khas untOk membuang bayi" kat Malaysia. Mesti ramai ingat lagi sape die Menteri tu kan?


31 orang kaye mengOmel :

sayang

comeynye baby pakei tudung !
meoww

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

meOw... hihi... cOmel kan?

Fathiha Zainal

Kejamnye org yg buang baby tu.. Uhuk! Nk nangesss~~

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

sabO3

jgn nangeh g

L.Lawlett

pembunuh takkan hidup dengan tenang.

Zahratulhayat

sangat kasehan melihat bayi tu.
haih.

manusia penuh dengan ragam yg diluar jangkaan. tergamak, bukan?


:(

en.alierostam

kesian
semoga roh dicucuri rahmat
aminn

"cik chubby"

ksian nye baby tu...
die xslah apepon...
apela nk jd dgn dunia skang...ishhh

angah iza

kes baby makan biawak tu thn bila?
x tau pon....ni mesti kes,buang baby pastu biawak yg kebulur,pelahap baby tu...
kesian nyeeee...

perempuan ITU

erk,huh.nak marah ni asal main buang2 bayi ni.

btw bayi comel,gt pun.ahaks.kembang la tu.wakakaka

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

Lawlett: btol tu. I wish their life gOing dOwn badly!!!

Zahratul: Akhir zmn ktekan...

Encik Ali: Amin...

Cik Chubby: KalO mak bapak tu yg kne buang kn bgOs kan?

Angah Iza: ThOn lps if xclap

Pi: Jgn la weyh... Jgn la... Erk*

Chaon Cornerz

line clear.. komen jap.. comel baby2 nie..

MiSyA GaDiS TeRbiLanG

btol3

gurly lyla

salam...ee truk nyer org yg buang baby..mmg xde moral n kperimanusiaan lgsg..ari 2 Lyla ade tgk yg buang bby kt dlm mgkuk tndas...Astagfirullah...xtawla pe nk jd ngn dunia skrg....

whitedaisy

bby yg comel cm ni pon snggup dorng buangkn..dh la bby sendri...pape la...cm kutu je dorng ni

bellar0ssa

haiwan pon syg kan anak.manusia ni teruk lagila dr haiwan.

farsya

yeah...ape salah bayi comel tue...klau tknk gimme..i want....seriusly.....:)
ape perasaan diorg time buang baby tu kan...

monica

comella gambar baby yg pakai tudung tu..

manusia skg ni x da otak..pandai buat tapi x nk pelihara..cian btl dgn baby tu..da la x berdosa..:)

ini blog wirdah

pandai buat,tapi tak pandai nak jaga. Grr..terok! buang sesuka hati.

farhana ghafar

Comel nya baby2 ni semua. Sampai hati mereka yang buang anak. Memang tak de perikemanusiaan langsung.Huhu Emo jap.

GT, hana ada link kan blog GT kat entry baru. Jemput singgah. :) http://hanalovenest.blogspot.com/2010/02/kisah-emak-dan-anak-gadis-terbilang.html

FzuK

buat jahat pandai eeeii..
tangung xmau eiii...
ngendongkan anak 9bln 10 hari bole pulak..
lepas bersalin buang dan bunuh..
ni namenya musuh dlm selimut..
kes.kes.kes...
malu di dunia yang sementara apalah sangat berbanding di akhirat yg kekal abadi tu..
tau pulak malu dengan manusia..
tapi diorg x malu lak dengan allah s.w.t..
ish² Jazakallahu khairan ;)

Al-Quran > Surah Al-Israa'> Ayat 32
Dan janganlah kamu menghampiri zina, sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji dan satu jalan yang jahat (yang membawa kerosakan).

touyakaruma

salah stau punca sebab menyambut Hari Mengawan Sedunia 14 February nie.

Rashid

salam

Manusia makin hilang nilai budi dan kemanusiaan. Sifat kehaiwanan mula mengambil tempat di hati..

Tak sanggup rasanya melihat bayi yang tak berdosa diperlakukan sebegitu..

Ms.Independant

isk. haiwan pon syg anak dorang.
jadi dorang ni lagi trokkk dr binatang!

Miey

Manusia Perlu Berubah atau Diubah? Bagi saya sendiri sentiasa tuntut perubahan.

http://gryphoon81.blogspot.com/

-li.zue-

sapa yang tak sayang baby tu.
maybe dia hilang ingatan kejap kot yan dolu2 dorg pun pernah jd baby.
AHAHAHA

NiNa'

macam syial je orang22 yg wat camtu... ingat senang ke mengandung 9 bulan pastu buang camtu.. grrrrr

Amirah Rashid

suke bau baby yg pakai minyak yu yee cap limau. hehe :D

PrincessKawaii

mmg budus dan tak berhati perut tol org yang wat cam tu !
rasa nak sepak2 je muka dorang !
tak berperikemanusiaan langsung !
kalo ye pon tak nak bayi tu, jgn la wat cam tu skali..
bg la pada siapa2 yang nak jaga bayi tu..
kenapa la ada gak org2 cam tu kat dunia ni kan..
wat malu je !
lebih budus jika nak dibandingkan ngn binatang !

reenkyra

nice jackpot~
semoga semua yg membaca insaf ye.. =D

BuDakHutaN

serius... aku pun rasa bengang dengan mereka2 yang terlalu 'manusia' ni... tak guna akal langsung...