Buscar

Loading...

Páginas

Adudu

Assalamualaikum kawan-kawan...


Lepas lame tak update blog, suddenly hari ni terpikir plak nk update pasal Adudu. 


Mesti ramai yang nak taw Adudu tu ape. Untuk member-member rapat or member facebook dah kompem dah taw. Sebab dalam facebook GT asek meroyan pasal Adudu je -.-"


Fyi, Adudu bukan spesis makhluk yang berkepala petak and berwarna hijau dalam cite Boboboy. Name je same. Hahah! 


Adudu ngn Bagogo. Wakaka... 

Spesis Adudu macam gambo di atas adalah Adudu keturunan jahat-jahat. Die tak comel macam Adudu yang GT sayang. Tapi Adudu kepale hijau ni boleh tahan sengal dia, kalo tak caye g dok depan tibi hari ahad kul 7 bukak channel TV3suku. 

Aaa...hah!
Ni la Adudu GT ^^
Comel kan dia..... Dah la pandai posing depan kamera

Kalo nak taw... Adudu ialah spesis hamster tercomel (macam tuan dia tapi tuan dia bukan hamster) yang kuat makan. Kalo bagi kuaci kat dia, kemain banyak dia sorok dalam mulut sampai kembung pipi. Paling tak boleh tahan bile sangkar die bergoyang dia pegang jgk kuaci dia walaupon dah tergolek-golek. Pastu berdiri semula sambung makan kuaci -.-" 

Pastu... Adudu ni manja taw.... Dia suka kalo orang pegang dia. Pastu dia gigit tangan kita. Dah la dia gigit kuat takmo lepas, sampai tergantung kat tangan dia wat tak  taw je orang menjerit pon. Lagi dia suka apa... -.-"

Spesis Adudu ni cepat gemok kalo asek bagi makan kuaci je. So kadang-kadang bagi dia makan oat jugak. Rendah kolesterol katekan... Dia dah la obesiti. Gemok macam nak tujah-tujah buntut dia. Air plak GT tak pernah bagi. Cuma bagi dia makan sengkuang Cina dah cukop ganti air untuk dia. 

Adudu sedang memanjat-manjat pastu berak kat tuan dia -.-"
(Nak jugak interprem yang tudung biru tu kan ^^)

Ramai yang tanya kat GT, kenapa bagi nama Adudu? Dah takkan nak bagi dia nama Gadis Terbilang kot. Tergugat la kecomelan GT nnt. Lagi pon name Adudu ni cam comel sikit. Lagi comel la dari Bagogo. Semua ni pengaruh cite Boboboy la ni. -.-"

Tapi kan... sayang sangat Adudu dah mati *kot*. Sebab tiba-tiba pada satu hari Adudu hilang dalam rumah sampai sekarang dah tak jumpa dia dah T_T. Mungkin dia lari dari rumah dalam misi mencari cinta sejati. Yela terkurung je kan ngn mmber sejantina, dia pon nak jugak beranak-pinak. Tapi celah mane die melarikan diri pon tak taw. Ghaib tiba-tiba je  T_T

Sampai sekarang pengganti Adudu masih belum ditemui. Rakan-rakan Adudu yang lain pon ade yang ikot jejak langkah dia, and ada sekor yang mati kene buli ngn member dia. Nama apa tak ingat. Yang ingat nama Adudu sorang je sebab dia terpaling obesiti  -.-"

Sekian...

Thanks for reading ^^v


P/s : Dalam misi mencari Adudu junior yang baru. Lepas gaji ingat nk angkat 2 ekor. Lg 1 bg name Bagogo ok kan?  XD


3 orang kaye mengOmel:

ReYnn

Nama ririn lagi cun =P

nur hidayah

kesiannya...try bela rabbit plak..best kot sbb comel...

Eyriqazz

dua2 watak jahat yang comel kan? favourite anak saya ni..

P/s : kalau ada masa, minta bantuan untuk undi saya di http://bit.ly/I5h6R