Buscar

Loading...

Páginas

AKU BLOGGER YANG BERJAYA*

Bukan sebab jumlah follower

Bukan sebab nama

Bukan sebab traffik

Bukan sebab jumlah komen

Bukan sebab pagerank (pr aku sndri pon xpenah amek taw)

Bukan sebab ranking Alexa

Bukan sebab duit

Tapi sebab kepuasan diri aku sendiri, sebab aku berjaye mengekspressikan feeling aku sendiri, and aku berjaye menyeksikan diri dalam blog aku sendiri *sharing is sexy!!!*

++++++++++++++++++++++++++

Makin lame aku dalam dunia blogging, makin aku sedar sebenarnye matlamat sebenar aku dalam dunia blogging. Satisfaction* Ukuran kejayaan tu ekceli bergantung pade blogger tu sendiri. Orang laen xpayah susah-susah nak estimate/evaluate sesebuah blog tu sebab kewujudan sesebuah blog bermula dari nawaitu atau niat blogger tu sendiri!

* Kalo die berblogging untuk duit, then die dapat banyak duit, tu bermakne die dah berjaye
* Kalo die berblogging sebab traffic then die capai target die, tu bermakne blog die memang berjaye
* Kalo die berblogging sebab name, then die glamer, tu bermakne die memang berjaye
* Kalo die berblogging sebab nak dapatkan banyak feedback, then memang da bomd feedback yang die dapat, tu bermakne die dah berjaye
* Kalo die berblogging sebab suke-suke, and die puas hati dengan blog die, tu bermakne die dah berjaye

Pendek kate, sumenye bergantung pade niat masing-masing! Sume ni SUBJEKTIF ok... Persoalannye, adekah anda berpuas hati dan gembira dengan pencapaian blog anda? Opkos semua orang suke dengan blognye sendiri kan? Tu jugak bermakna anda semua adelah blogger yang berjaya. Antare kite xde yang lebih and xde yang kurang. Anda hepi, saye jugak hepi.

Pengisian blog? Dat's not da isu. No biggie der... Blog meraban pon ade ramai orang suke bace wut??? Yang penting u got "something" to share wif ur readers! Secare tak langsung uolls jadi sexy sebab berjaye berkongsi "something" yang mungkin ur readers xtaw or xpernah sedar. U should proud of ur own self xkesah la kau orang share pasal diri sendiri, or awek/bf kau orang, biawak belaan kau orang or any story yang berkaitan dengan kau orang or tidak. Tapi, jangan terlebeyh suda... kau nak kongsi sume pasal diri kau dari atas smpai bawah macam kau dah jadi celebriti. Lagi plak berkongsi pasal personal details kau orang, location, address, or else yang berisiko bley buat pembuno bersiri aimed kau orang jadi mangse tu silap besar bai... Berkongsi cerita tak salah... tapi kongsi ape yang patut je ok -pesanan penaja


++++++++++++++++++++++


Mungkin pade awal penglibatan aku dalam dunia blog, banyak mende yang aku kejar. Ranking itu ini, traffic, then opkos aku sentiase semangat perati and kompol duit dari nuffnang. Sume tu satu inspiration ekceli. Lagi pon beselah, mase baru berjinak-jinak dalam blog, aku kenal dengan ramai sifu-sifu and otai blogger yang ajar aku pasal traffic, ranking segala bagai. Tmbah dengan motivation yang dorang bagi. Makin hari makin aku semangat berblogging dengan target aku nak pecah panggung konon nk dapatkan banyak traffic setiap ari. Pecah punggung ade la naek kematu banyak sebab banyak duduk mengadap lappy. Hiks!

Sampai satu tahap, pale otak aku tepu then aku berhenti berblogging wat sementare. Aku jauhkan diri dari internet, lappy aku bukak cume sebab nak hadap game and buat keje sesikit. And aku amek mase nak charge balik otak aku yang sebu and macam low battery sebab kering idea nak update blog. Dalam tempoh tu aku jenguk jugak blog aku sesikit, hambar gile. Sikit-sikit, perspektif aku pasal trffic, ranking, follower, etc sume tu dah berubah!

Then aku started back macam da others newbie tapi dengan semangat baru. Till now aku rase puas. Walaupun blog aku dah tak semeriah dulu, tapi aku sendiri "layan" and having fun berblogging dengan care aku sendiri. Whoops whoops! Rite now I don even care about my ranking, my traffic, or total feedback yang aku dapat. Earning? opkos la aku amek taw! Smpai mase aku cash out wat banje diri aku sendiri best wooo... Sape tak suke duit? Bak sini bagi sume duit kau kat aku. Bhahaha...

Pade aku dalam berblogging yang penting adelah konsep "perkongsian". Selagi kau orang teros berkongsi pendapat, cerita, and berita terkini, selagi tu la blog kau orang hidop! Suke kan kan kan??? So, teruslah berkongsi and bercerita then just ignore sebarang unsur-unsur jelik yang suke condem+menjatuhkan blog kau orang sebab "makhluk halus" tu xdapat ape der... Kau tak rugi pape kan kan kan? "Makhluk halus" tu plak xdapat pape selain mase die yang terbuang and membazir begitu saje. Woot woottttttttttt!!!!!!!!!!!!!!! Padan muke* yeay!!!


Note: Setiap orang belajar dari pengalaman supaye dapat berfikir and bertindak dalam care yang lebih baik =)

P/s: Jom berjaye same-same noks!!!!!


Kejadian Bunuh Diri

Kali pertame aku saksikan kejadian bunuh diri kat depan mate aku sendiri. Terkesima aku seketika. Perkataan pertame yang keluar dari mulut aku mase tu ialah:

CELAKE!!!

+++++++++++++++++++++++


Puchong: Satu kejadian bunuh diri dilaporkan di sini hari ni. Kejadian berlaku sekitar jam 10.00 malam dimane saksi yang mahu dirinya dikenali sebagai GT (memang name sebenar) telah menyaksikan kejadian dahsyat dan tidak menyangke mangse nekad untuk membunuh diri di hadapan matenye.

Menurut Cik GT, beliau sangat terkejut menyaksikan kejadian itu dan mengalami phobia yang teramat sangat! Beliau juga mengalami masalah tak lalu minum tapi makan tak nak kalah habes pizza RM40.95 die bantai sampai habes sikit pon xde tinggal untuk jiran umah seblah. Ok part mengarut dah tamat! Sambung lagi

Beliau (Cik GT) juga merase sangat marah dan kaciwa atas kejadian tersebut. Hal ini kerane beliau tidak dapat meminum air teh yang dibancuhnye kerane seekor cicak nekad untuk terjun ke dalam cawan air teh panasnye yang baru dibancuh. Akibatnye, air tersebut terpakse dibuang dan diganti baru. Kesian...

Kerane kejadian itu juga, Cik GT yang sudah sedia maklum memusuhi kaum cicak, semakin menyimpan dendam yang membare terhadap spesis itu sejak kejadian cicak gatal yang merayap naik ke badannye sewaktu beliau baru lepas mandi kire-kire 7 tahun yang lalu. "Pandai cicak kan pilih awek harum-harum je pastu melekat kat punggung aku. Celake gile!" ; katenye sambil melepaskan geram dengan menyental-nyental cawan yang menjadi tempat mangse (cicak) membunuh diri itu.

Sekian... (punca kejadian dipercayai akibat terkejut melihat *kecantikan* kelibat Cik GT yang sebok ngadap bukak kotak pizza yang baru diordernye)

P/s: Oleh kerane Cik GT mengalami kegelian and alergi teramat sangat terhadap spesis cicak, make gambar cicak tak sempat di ambil untuk menunjukkan bukti kejadian. Beliau serta merta mencampak mayat tersebut keluar, erk! Mane aku campak ek aku lupe o.O

P

HIGH HEELS SNEAKERS

Aku teringin nak beli satu! Tapi bile aku jumper stock da habes. Kat blogshop mane aku dah luper bookmark pon idak* Ampeh!


Smart kot! Funky giloz

Pergh... Idaman*

Ade sesape taw kat mane bley dapat kasut camni???
Inform aku okey!