Buscar

Loading...

Páginas

Sesi Mengumpat Blogger - Ben Ashaari



Macam biase bile time malam operasi aku menggugel name and pic aku sendiri. Well beselah aku memang suke tracking name and pic aku yang orang laen gune. UntOk tujuan baek xpe. Tapi kalO nak wat tOya, memang surat saman aku bagi. Hiks!

Gugel punye gugel make terjumperlah aku gambaO kenangan mase dekat MM2H dulu. TerOs aku ketawe berdeQah-deQah teringat peristiwa aku kene buli kaw-kaw punya dengan blOgger bername Ben Ashaari. Ni sessi balas dendam. Wahaha... Nakal Ben ni kalO kau orang nak taw... 

See... 1st day aku kat MM2H aku dah kene buli.
TengOk la entry die SINI

Memule aku datang sane dulu, die kate kat aku die nak wat macam xkenal aku. Sekejap je... Dan dan panggil GT orang laen pasan and pelik. GT??? Name sedap sedap panggil GT. Ngeh! Dak opis mase tu mane taw name aku as blOgger - Gadis Terbilang/GT. Name dah nak same macam kerete. Carerra GT-i. Tapi aku versiOn kete sOrong. Ahaha...

Ini baru 1, blOm masuk g part die trick aku surO masOk GengblOgger yang glemer mase tu. Aku mati-mati ingat ade isu hOt yang baru. TrOs aku masOk website tu. Tapi ape jadi???

Die kate aku CURI TULANG
Ahaha...

TrOs glamer aku dalam blOg die okek! Habes aku kene bahan. Dalam blOg ngn GengblOgger. Xpe xpe... SerOnOk btOl die kenekan aku kan??? Kau orang yang laen pOwn sebOk gelakkan aku. Aku rase kecik je Ben waktu tu macam nak cekik-cekik. Ahaha...  ;p

Haa... KalO kOrang nak taw selame aku kat sane... Aku memang sangat susah nak berblOgging sebab idea tu terbantut. Ben la yang asek surO aku buat entry tapi aku xwat pOn! Ade satu due je mybe. Aku sendiri xtaw nape susah btOl aku nak gune line tenet opis untOk berblOgging. Stakat bukak fbook n ym tu pOwn jarang-jarang sebab aku pkir kerja yang aku patut buat. And aku jenis xsenang kalau xde keje. Tu sebab kalau aku xde keje aku pegi mintak keje kat Ben. KalO betOl-betOl xde keje die surO aku update blOg or tidO. Aku tepuk dahi pegi layan Azila Hilme kat depan. Sape Azila? Haa... Tokey baju yang hOt ni. Kau orang patut beli baju kat die kOleksi memang da bOmb!

Lagi aku nak cite pasal Ben. KalO time aku tengah wat keje, ade yang aku xpaham memang bese aku buzz YM die and aku tanye dulu. KalO btOl-btOl die tengOk aku xpaham memang die datang kat aku and bagi tunjuk ajar segala. Tapi yang sengalnye, sOmetimes die suke datang senyap-senyap aku tengah landing baik punya kat krusi aku then trOs sergah aku g tepuk blakang krusi aku. Mau tak aku tekujat tersepit kat kerusi ngan meja sebab aku hadap meja terlampau dekat. Bukan macam nak gugur jantung, macam dah luluh sume daging tggal tulang temulang aku kat situ. Heh

Sometimes ade waktu aku xley sOlve prOblem kat pc yang aku gune, die nak tolOng and slamber badak die tarik kerusi aku yang tengah berkaki ayam. Mentang la aku ni ringan senang je nak tOlak kerusi aku ke belakang. Terkial-kial aku nak amek kasut aku kat bawah meja.  Naseb tak terbalik kuang aku kat situ. KalO tak.... aku sumbat-sumbat Ben tu dalam pc opis. Boley ke...? o.O

Tapi nakal-nakal die ade baeknye... Macam brOther-brOther jage adik-adiknye okek. Time semayang aku pOn die jage die perati and pesan jangan lambatkan waktu semayang sambil die pOn xsemayang lagi pastu gelak kat diri sendiri. Wahaha... Senget* Bukan tu je okek, banyak mende yang aku belajar dari die bukan skadar pasal blOgging. 

Then kalO time lunch, die memang susa skit nak turun g beli makanan. KalO time aku turun, die akan pesan ayam jer. Besenye ayam separuh. Aku tanye nape makan ayam je die kate diet. Memang diet bebenau... Nasi sume xmakan. KalO cekelet plak.... 3 menit dah habes aku terkial-kial makan 1 bar xhabes-habes selang dengan minum air masak. Haih! Laju btOl die tarah cekelet masOk mulOt. 

Haa... Satu lagi... Die ni macam budak-budak jugak pangai die. Hiks! Papehal pasal blOgger wat hal ke ape die datang kat aku bercerite kekadang ngan style xpuas ati die pOt pet pOt pet. Wahaha... Bishing jugak mulOt Ben ni kalO nak taw. Nampak cool and senyap jer tapi bile time die meradang habessss... Die kate die garang. Tapi xgarang pOwn... Ngaa...

Okek gambaO ni mase ari last aku kat sane. Hiks!
Yang tdung biru tu namenye Miss Izzah salah satu dari admin GengblOgger. NgetOps tu weyh lawOooo....

Mase ari last aku kat sane, adelah sikit sesi bergambar dengan opismate yang laen termasOk la Ben skali. Korang tengOk betape besanye die. Wahaha... Atau aku yang kecik? Hiks! At last dapat jugak aku pengalaman kat sane. Best! Memang xbley luper! Asek kene buli dah habes pOn kene buli jugak



See... Buli lagi ---->Apa pun , bagi aku Gadis Terbilang seorang yang rajin dan sangat pemalu .. huhu.. leh runtuh lantai sbb dia dok tengok lantai jer .. tu belum lagi korang tengok dia jalan .. haaaa.... tergoda siuttt... hahahaha..jgn marah aar GT...  Klik SINI 



Wahaha... Well aku kan pemalu cakap pOn tunduk je. Haa... KalO xcaye tanye la kat Ben okek. Hiks! Dalam blOg je aku macam ni kat luar aku pempuan Melayauuu terakhir. Bhahaha... 

Pape pOn mekaseh Encik Ben sebab banyak bagi tunjuk ajaO even sampai hari ni die memang xpernah kedekut ilmu. Banyak mende kau orang bley blaja ngan die. Die bukan jenis sOmbOng or belagak okek. Die buat blOg suke-suke and bagi ilmu kat blOgger baru tu pOwn orang suke salah sangke and kate burOk sal die. Xbaek wOoo... Maen judge orang xtentu pasal xtaw hujung pangkal. Die sekadar berkOngsi pade yang bertanye bukan nak mngejar glamer. 



P/s: Die kate pangai aku sbijik macam pangai gurl cite Boys Over Flower. Tang mane aku xtaw... Ngeh!


SILENT READER or STALKER???



Silent reader didefinisikan sebagai pembace blOg yang datang senyap-senyap and pergi senyap-senyap dalam keadaan jari yang malas nak tggalkan kOmen wahima ltak link kat dalam shOutbOx. 

Stalker plak orang yang suke mengintai, bace n gOdek-gOdek entry ntah xtaw untOk tujuan baek ke tidak. Biasenye die gigih menggOdek-gOdek sampai lebam

Pade aku, silent reader ni ketegeri yang baek ati sebab besenye die xde gatal wat onar kat blOg orang. Die datang bace, aku xtaw dengan hati senang or nyampah ke tapi die jenis smpan sndri lam ati. 

Tapi staker ni laen* kalO die bukan peminat yang baek ati, maknenye die adelah seOrang haterz! Maluat-luat dengan blOg aku, xhbes-hbes gOdek entry then tggu mase aku wat silap trOs nak hentam aku. Tapi PV masyuk dOwh! Hiks!

Antare silent reader dengan stalker yang mane 1 kOrang suke? Aku??? Ntahla. Silent reader ni jenis xmenghargai langsOng!!! Geram aku* Orang leteyh wat entry datang nak bace je. Dush dush!!! KalO stalker plak, paling kuang die sumbang PV, tapi kalO bab kOndem bg kOmen mak aih. Sadizzz! 




P/s: Kadang-kadang stalker ni bgOs jgk ekceli. Membuka minda n buat aku berpkir semule psal pe yg aku tulis lam blog. tapi kekadang haih! Sakti ati weyh*





To all my blOg stalker, i am calling uOlls out and drOp me ur cOmment bcause i am cOuriOus why u guys "adOre" me sO much* Hiks! Jgn malu-malu drOp ur cOmment okek  ;p



DURJANA* -base on true stOry-



Aku memang pantang dicabar. Pantang nenek mOyang aku lelaki menggatal nak pegang-pegang aku ni. Angin sempOi bahase tetibe dah jadi puting beliung Jogja. Darah aku rase mendidih mengalahkan lava dalam kawah gunung berapi Nyiragongo. BergelOra bagaikan ombak tsunami. Tangan aku menggigil macam milk shaker baru on plug. 


"Rilek la sayang..." jantan tak gune tu cube tenangkan aku sambil tangan die nak hinggap kat pipi. Sesaat seblOm kulit tangan jijik tu bersentuh dengan kulit pipi aku yang gebus mulus, aku hentak dulu lengan tangan die dengan karate sekuat hati. Heh! Jurus ke tujOh blas ilmu karate-kid aku masih tajam lagi. Berundur jugak jantan tak gune tu beberape kaki.


"Sakit la yang... Main kasar ye" - aih, lOm mengalah lagi jantan ni, getus aku dalam hati. Cinabeng lu! 


Percubaan keduanya untuk memegang tangan aku, gagal lagi. Kali ni aku berundur barang 2-3 kaki. Aku hayun kaki test skill uppercut-block-kick aku yang digeruni. Nah kau!!! Nangke busuk jatOh walaupun aku xde serang bertubi-tubi. Tu baru sekali... Bhahaha... Tapi aku sedar, tindakan aku kali ni membangkitkan kemarahan die. Peluh jantanku mule mengalir. Aku lebih bersedia kali ni. Die bangun, mencube lagi


Kali ni SOO BAK-GI. Teknik purba yang memang sinOnim dengan tae-kwan do. Eyh! Banyak jugak aku belajar ilmu pertahankan diri ek. Ah, aku xpeduli! Yang pasti musuh kat depan perlu aku tangani. Die hayun tangan sipi lagi nak kene muke aku, tapi speed aku laju, "Lu tumbOk angin bOley la bai..." 


Sekelip mate aku mengelak sambil tujah tulang rusuk die gune penumbOk tangan aku yang 4 inci ni. "Arggggh!!!!!!!" Die menjerit. Aku dah agak da... KalO aku tujah rusuk memang berbisa. Tulang besi aku ni macam besi waja. "Lu jangan maen-maen dengan gua bai... Lu ingat gua kecik, gua lembik??? Heh, lu silap besar la bai..." - gua warning bagi die sakit ati. Kali ni muke die memang bersunggOh! Die nekad, xkan lepaskan aku. 


Tibe-tibe die menerkam, sepantas mungkin aku mengelak dengan kelajuan cahaya. Gedebub! Macam anak babi jatOh tergOlek. Kat lOngkang plak tu... Bhahaha... Aku sengeh puas ati. Muke die yang tadi merah menyale makin burOk. Ade benjOl die kepale sebagai perhiasan. Malangnye tetap hudOh. 



Dengan muke garang macam babun kene curi bini, dengan rakusnye die bangun. Cube menyerang aku plak kali ni. Tanpa aku duga, sebijik penumbuk sipi terkene kat pipi aku. Binawe kau* Badannye yang besar gedabak tu berganjak ke depan lalu aku siku medula oblongata die sekuat hati. Tapi hamjad die berpaut pade pinggang aku seblOm same-same rebah kat bumi. Cilake*  Naseb baek badan gedebab die jatOh dulu, merase jugak aku jatO kat tmpat empuk. 


Dengan seluruh kekuatan aku tOlak tangan die and aku bangun. Die masih kesakitan terjatO kat palang besi. Padan muke kau. Aku bagi penyepak lime enam das kat perOt die. Tak semena-mena tangan die cengkam kaki aku. Hampir aku terjatuh tapi sempat aku berpaut pade tiang lampu and aku hentak siku die gune kaki sebelah lagi. Kali ni aku tekad, aku nak belasah die cukOp-cukOp. Aku berundur, beri peluang pade die untOk bangun.


5 saat, cukOp lame untOk beruang tu amek mase nak bangun. Heh, harap badan besar tapi otak kecik. Die menerkam lagi, lalu aku pusing kan badan sambil tangkap pergelangan tangan die and aku patahkan siku die. Tak lupe sedas penerajang hikmat kat muke die mase die jatOh mengerang kesakitan. Saje nak hias bagi benjOl lagi satu. Satu je mane cukOp, kalO ade kiri mesti ade kanannye. Aku tmbah lagi serangan pade lObang idungnye, aku tusuk dengan jari kelingking aku. Aku pegang kepale die n aku hentakkan kat kepale aku. BlOm puas aku!!! 


Dengan daye tujahan hikmat jurus ke sembilan teknik silat pulOt panggang yang aku ade, aku hentak semua 8 sendi die. Xlupe juge nOne(censOred) die. Puas hati aku! Aku tendang and sepak die sepuas ati. Aku amek golOk orang seblah bagi tanpa aku pkir dari mane orang seblah tu datang tadi, aku ghodOk perOt die, aku carik usus die, aku cakO muke die and aku potOng pale die bg terpisah dgn badan. Eyh, aku xpuas ati lagi!!!


Tetibe die bersuare mintak tolOng aku jangan seksa die dah. Aku brenti. Baru kau tawu sape aku... Jangan pkir aku 156cm rendah, 43kgs berat kau bOleyh buli aku. Heh* Last!!! Aku bg penerajang sekali! Tibe-tibe TUPPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


+++++++++++++++++++++++++++++


 Lebam syial!!! aku kene cubit


"Woi kO ni pehal tidO sepak-sepak aku??? Sakit la ngOk!!! - akak aku pekik kat telinge aku pagi-pagi. Vangang punye mimpi*






P/s: Anda tidak digalakkan tidO katil kOngsi. Baru nak eksyen mase tidO skit dah terberenti.