Buscar

Loading...

Páginas

ANONYMOUS = ANNOYINGKAH???

Sudah lama belOg Gua tidak mendapat serangan jahat AnOnymOus macam dulu-dulu mase belOg Gua baru nak merangkak.


Serangan jugak berkurangan lepas Gua buat entry pasal AnOnymOus yang perangai memang annOying tahap dewa lagi plak die sanggOp buat accOunt gOogle and belOg sendiri cume untOk mengOndem belOg Gua. Lu orang bayangkan sikap nekad si AnOnymOus tu sampai camtu skali. Apakah?


Jadi Gua x teragak-agak membuat entry ini. Ah! Malu juga kalO kau orang baca. Sebab Gua dulu guna "saya" as kata ganti diri. Bila Gua baca semula entry lama, Gua terasa macam .... wuddateTtt... GELI* Cover giler babaizzzz. Sekarang tidak lagi memandangkan Gua rasa, kebanyakan blOgger dan reader lebih sukakan gaya penulisan yang sempOi tidak de cOver-cOver punya... Keh3


Berbalik pada cerita AnOnymOus. Nama cOmey dah kan? Gua terasa macam kiut semacam penggunaan nama tu. Tapi belOm tentu orangnya kiut. Perangai juga belOm tentu cOmel. Cume Gua rasa, kewujudan AnOnymOus ni ekceli sangat berguna pada blOgger-blOgger yang macam Gua ni sebab AnOnymOuslah yang mentOlOng untOk menaikkan traffic pada belOg Gua pada satu ketika masa dahulu *tu dia Gua punya ayat memang tradisiOnal bai...*


Lagi plak kalau Gua buat entry pasal AnOnymOus, mencanak traffic Gua naek sebab kebanyakan orang memang alergi tahap giler babaiiiz dengan si AnOnymOus ni. KalO tengOk je name AnOnymOus, kOmpem seblOm apruv kOmen g bace dulu 2,3 kali bagi paham then kalO nyampah n sakitkan hati juz delete je. Gua pOwn selalu buat mende yang same bai... dOlu-dOlu... Korang pOwn same kan kan kan? Jenis yang tOugh and kebaL je yang sanggOp melayan kerenah si AnOnymOus ni. Gua maleh!


Cuma yang Gua nak katakan kat sini, xceria idup and xde "sengat" belOg kita tanpa kehadiran AnOnymOus. Sebab AnOnymOus ni la yang mengajar kita jadi blOgger yang lebih baik pada Gua. Sikit-sikit, Gua tengOk teguran AnOnymOus pasti bawak kesan dan pengaruh atas entry-entry si blOgger yang diserang even bukan dalam mase pndek, tapi pasti bley buat blOgger berpikir panjang untOk buat entry care yang laen.


ContOhnye kalau Lu orang asek buat entry dOk mencarOt banyak mengutOk orang laen, then kene serang AnOnymOus, tak lama pastu kOmperempem ade entry selit-selit sal Agama ngan Hadis segala. Bhahaha... Cover baek punya psal. Tapi kan ke bagOs tu. Tetibe nak kua hadis nak bncang sal hukum segala padehal selame Lu berblOgging banyak ngumpats buat dOsa. Dapat jugak Lu kOngsi ilmu even sikit tapi ade manfaat jugak pade orang laen. Keh3 INI CONTOH je bai...


Ade jugak AnOnymOus yang datang dan pergi secara baik, tinggalkan kOmen bernas-bernas xde buat kepOh then kekadang bagi semangat and nasihat kat blOgger laen. Pergh... Ni ketegeri AnOnymOus penyayang and taw budi bahase. Memang tak annOying langsOng rase nak bagi kasih sayang lebih kOt kat die. Keh3.


Jadi pade Gua, AnOnymOus sebenarnya bukanlah satu perkara yang AnnOying. Lu orang amek and pandang dari sudut pOsitive. KalO AnOnymOus tu kate belOg kOrang xbest ke hape...tOksah risau la... kOrang kOmpem still ade reader memaseng then cube perbaiki belOg Lu orang tu. KalO x best, buat jadik lagi best. KalO xde sengat, kOrang buat la entry hangat. Biar sampai hangit. Yang penting Lu orang sendiri dapat hasil n puas. AnOnymOus yang jahat tu dapat ape bai??? "Saham ke nerake" sebab tmbah dOse nak menjahanamkan orang laen je. Ngaaaaa... Best kan?


P/s: Gua taw cakap tapi Gua sendiri maleh nak layan sangat AnOn ni. Sesikit bley la kOt. Lelame Gua pnas jgk. KalO Gua marah, kOrang larik kOt*



KISAH BABI DAN HARIMAU



Zaman dahulu kale, sekalian binatang di hutan adelah berkawan baik kamcheng kamcheng terutamanya Babi dan Harimau. Haiwan laen sangat menjeleshi perhubungan mereka berdua ibarat air dicincang xde hal punya... Xkan putus* Kecuali kalO paip air ditutup pilinya. Eceh.


Dipendekkan cerita, dalam banyak-banyak haiwan, babi mempunyai suare yang paling lunak merdu bak buluh sembilu. Eyh, buluh perindu ler. Sebab kelunakan sOre babi tu, make babi menjadi pemes dikalangan haiwan-haiwan di hutan. Al-maklum dah macam artis, banyak la jemputan untOk babi di seanterO hutan untOk mengadekan kOnsert*


Satu hari, kaum kerabat harimau yang laen kempunan hendak mendengar suare babi. Yelah, dah name kawan baek, tapi babi xpernah mengadekan persembahan khas untOk kawannye sendiri harimau, dan keturunan harimau yang laen. Maka harimau pOwn berpikir untOk meminta babi mengadekan kOnsert khas untuknye dan kaum kerabatnye.


Tapi last menit punye plan, alangkah terkejutnya babi dengan cadangan harimau itu. Mase tu takde prOgram "jangan lupe lirik" lagi. Jadik babi ni macam terkesima dan maseh lagi dalam keadaan oink oink nak menghapal lirik lagu khas untOk kOnsert yang julung kalinye diadekan untOk harimau dan keluarge si rimau.


Make, pabila smpai mase yang dijanjikan, terkedulah babi di atas pentas mahu mengingati kembali lirik lagu yang hendak dinyanyikannya. Cume satu sahaja lagu yang terngiang-ngiang di ingatan iaitu lagu Zainal Abidin. Kerana tidak mahu mengecewakan kaum harimau, make babi pOwn menyanyikan lagu Zainal Abidin tersebut.




"Kita serupa..................... Kita serupa.................."




Benganglah kaum harimau mendengar lagu nyanyian babi tersebut nescaya memekik:




"Hoi babi! Ko tu babi! Kite mane serupa!!!




Insiden tersebut menyebabkan harimau tidak puas hati ngan babi lalu tercetuslah pergaduhan antare babi dan harimau sehingga kini mereka tidak dapat langsOng menjadi member baek seperti dahulu kala. Ish3...

KENAPE BIJI GAJUS TERKELUAR, KENAPE UNTA ADA BONGGOL, KENAPE IDUNG BABI PENYEK?



Gua nak mule stOry tanpe melengah lagi.


Zaman dahulu kale, pOkOk gajus, unta, dan babi tinggal di padang pasir ntah brapa tahun lama dulu gua xsempat nak kire. Unta dan babi merupakan 2 sahabat baek yang ngam punya takde menatang laen di hati* Bak kate patah due kate, cubit peha kiri, berdesinggg tlinge jiran sebelah. Sesame merase... Macam kuku ngan cagu la tu. Rapat bai... 


Tapi, unta ni asalnye, xde bOnggOl, babi plak idung semart giler babaiz and pOkOk gajuz plak suke tidO xhengat siang malam bijinye tersimpan elOk xde hal lam buahnye*


++++++++++++++++++++++++++++++++


Pade satu hari disebabkan kebOsanan tahap kritikal, maka unta pOwn mengajak babi bermain pOlis sentri bersame-same sape kene die yang jadi. Pendek crite lagi, tibelah waktu babi mengejar si unta... Maka jenuhlah si babi kaki xcukOp inci mengejar unta xsedar diri kaki pnjang tu.


Tapi babi ni larik cam laju jugak. Pemenang marathOn olimpik katekan... peringkat daerah punya... Maka unta pOwn memandang belakang sebab tidak mampu memiliki side mirrOrnye yang tersendiri. Lari punye lari sambil pndang belakang... gedebub!!!


Unta telah melanggar pOkOk gajuz yang sedang tidOq nyenyak tu lalu gajuz mengalami heart attack make terkeluarlah semua biji gajuz tu... Unta yang xsempat break emergency tu plak disOndOl babi yang jugak xsempat nak break emegency kat punggung lalu tekujat dan menyebabkan impak yang besar pade badannye. 


BonggOl telah timbul disebabkan hentakan oleh idung babi dipunggungnye itu. Babi pule, kOrang pahem sendiri ler... Hbes penyek idungnye ilang machO sude*


Oleh sebab kejadian tu, make babi dan gajuz tersangatlah marah dengan unta yang tidak berhati-hati ketika berlari dan tidak memakai side mirrOr lalu meninggalkan unta keseOrangan idOp kat padang pasir nan gersang. Kasihan unta  T_T


_SEKIAN-



HANTU DAN ASAL-USULNYA. *Ceritera Masyarakat Melayu*



1. Hantu Raya - Berasal dari Tanah Melayu.
Dipercayai terkorban di dalam satu kemalangan
jalan raya, sebaik saja keluar dari Pudu Raya
untuk pulang berhari raya.......kegemarannya
mencuri kuih kuih raya. Tempat
menginapnya disyaki di balai - balai raya.

2. Hantu Langsuir - Dikenal pasti berasal dari
Tanah Seberang.
Ceritanya bermula di suatu pagi raya bila
seorang suri rumah sedang memasang
langsir lalu terjatuh dari tingkap, terus mati.
Selepas itu, dia selalu
datang menjeguk langsirnya. Hobinya bermain aumm
cak di tepi langsir.

3. Hantu Stokin - Berasal dari kawasan
perindustrian Shah Alam.
Merupakan seorang taukeh stokin yang berjaya
sehingga lupa rumah tangga.
Hidupnya asyik dengan stokin. Tidur stokin,
makan stokin, minum stokin sehinggalah kawan
kawan menggelarnya Hantu Stokin.

4. Hantu Jerangkung - Di percayai berasal dari
Tanah Besar China. Ia bekerja sebagai penjerang
kangkung di sebuah restoran. Hari hari kerjanya
jerang kangkung dalam sebuah periuk besar. Satu
hari seorang kawan menyergahnya dari belakang,
kerana terlalu terkejut ia jatuh dalam periuk
itu. Perkataan akhirnya ialah 'jerang.....kung',
jadilah Hantu Jerangkung.
Hobinya mencangkung dan tempat tinggalnya dalam
almari, sebab tu le ada lagu 'Jerangkung Dalam
Almari'.

5. Hantu Pontianak - Disyaki berasal dari India.
Seorang lelaki, Mr.Ponti mendapat seorang anak
perempuan yang sangat hodoh. Orang kampung
selalu menyindir anak ponti ini. Ponti punya
anak - Ponti punya anak Ponti
punya anak. Ponti sangat malu dan mengurung
anaknya. Selepas 5 tahun,anaknya keluar dari
rumah dan terkejutlah seorang nenek, Oi!
Pontianak...Lekatlah nama pontianak.

6. Hantu Penanggal - Seorang ibu tiri yang
kejam, hobinya menanggalkan kain anak tirinya
selain kain lakinya. Dah
terbiasa dia rasa seronok pulak.
Dia melebarkan hobinya dengan menanggalkan kain
orang orang kampung.Hebohlah satu
kampung 'Lari..lari.....Penanggal'. Bila dia
melihat sesuatu yang menarik seperti kurap,
panau, kayap dan anu.....dia pun mengilai
semahunya.

7. Hantu Pocong - Berasal dari Puchong. Nama
sebenarnya Amat Garpu Bin Mat Sudu. Dia ni suka
sangat menipu, senang cerita...kaki cong le. Bila
dia mati terlompat lompatlah dia, nak pergi cong
orang. Pucong! Pucong!

8. Hantu Kom-Kom - Berasal dari Hantu
Komputer,macam korang yang suka main Komputer
surf internat sampai 24jam hingga
tak ingat dunia.Disebabkan
suka main komputer hingga mati pun depan
komputer,..........komputer,komputer.akhir
sekali di sebutlah hantu KOM-KOM..shortcut dari
Komputer jadi ler
KOM..sahaja.... samala macam
korangggg!!!





kEKE... KIDDING  XD



MENGHANJENG!!! Memang Best Giler*



BagOs ke menghanjeng orang weyh? Dgr bunyi macam xsedap, aku rase memang xbagOs! Pejadah nak menghanjeng orang laen bai? Dapat ape? Maki hamun free ade kOt* Tapi kalO untOk tujuan ilmu, xde hal kOt  =p


++++++++++++++++++++++


Klik bg juling*

Skunk kOrang dah paham kan? Keke... Entry ku kali ni bertujuan untuk menghanjeng sikap segelintir masyarakat yang kelabu mate ngan duit hasil dari aktiviti berfacebOoking yang lOg-in2 dapat duit tu la. Giler best, kalO lOg in je bley buat duit. Tapi buat ape?

Aku sentiase ikOt perkembangan grOup-grOup yang buat aktiviti ni. Ceh* xpuas hati giler aku. Dah ler spam meseg banyak giler tiap kali aku kene delete lam inbOx aku, lepas tu plak prOduk yang di offer cam teTTTTTTTtt... Aku tengOk sume prOduk untuk orang "dewase" je. Nak besarkan itu, nak naekkan ini. Kire kesh-kesh malam jumaat punye part lah. Aku xcampO weyh, aku perati jer*

Status hukum plak, memang diragui. Siyesly!!! Tu sebab aku selalu perati aktiviti grOup ni. Then aku jugak bace pasal status hukum prOgram infinity dOwline macam ni kat SINI. Uolls jugde sendiri, then bagi pendapatan sikit kat aku cemane*

Bagi aku la, memang xley blah! Asal masuk je dpt duit. KalO gitu, senang lenang lah idOp sume masyarakat Mesia. Xpayah bekerja da dapat duit. Giler xpayah usaha, cam tgkap muat je dah bley jadik haiwan hartawan. Pergh... Pade aku, tOksah la layan mendalah sume ni... Xde jalan singkat nak senang weyh. Then makan plak duit xhalal. Tu yang bahaye. Bile dah jadi darah daging, naye weyh* Bawak-bawak la bertaubat... Xberkat weyh!

+++++++++++++++++++++++++

RINDU PADE SEMUA KARYA BLOGGER ITU* -Die sgt hebat!-



Aku tarik nafas, bukan nafas lega, tapi nafas tercungap-cungap, macam orang baru lepas lari-lari 100 meter ulang alik xde benti 16 kali. Kipas dalam bilik berputar laju, aku slowkan level 1, tapi pusing tetap macam level 5. Aku rase, ade orang cOba mensabOtaj kipas kat bilik aku ni. 


Aku tengah pikir sekarang ni, mane pergi aura aku yang dulu taip-taip 3 menit lepas tu pOst. Bile perasaan rakus  melande, aku taip lagi aku pOst. Memang aku type xmau pikir ape, lagaknye macam orang giler prOper salah eja pOwn aku xheran. 


Sekarang ni, aku nak buat entry amek mase 15 menit ke atas tu sudah wajib.  Aku lOst!!!!!!!!!! Idea tarak, nak syOk sendiri pOwn aku dah rase segan. BlOgger ni jumlahnye dah banjir melimpah ruah kate orang. Ramai giler, nak syOk sendiri dah susah. Type camtu salah, camni salah. Sume serba xkene aku rase. Keke*


Aku saspek, diri aku jadi camni sejak Loyer Lelaki mentutOp belOg die. BetOl ni aku x tipu... Selame ni, aku skOdeng belOg die, then aku dapat nafas baru nak type entry. Aku maen balOn je type, publish, tetap dapat smbutan hangit. Ramai yang hantar meseg kat aku dalam fbOok dulu-dulu bunyinye camni lebeyh kuang:


"Best la bace ur blOg. Tiap-tiap hari nak release tensiOn mesti bace ur blOg dlu"


Aku suka! Sebab pa, kalO type ntah hape-hape aku bantai, orang tetap have fun bace belOg aku siap jadik rutin harian. Jadik aku pOwn release tensiOn sikit tengOk orang epi ngan care aku berblOgging dulu. Dulu la bukan skunk. Skunk ni plak, aku bace entry aku, tensiOn je. Bosan! BetOl weyh... Xtipu punya... Aku saspek, kOrg pOwn tensiOn kan???


+++++++++++++++++++++


Tetibe je malam ni, aku terase rendO kat karya Loyer Lelaki. Aku paling ingat skali entry die tajOk "such a fucking day" kalO aku xsilap. Trun naek lift tgkat 20 ngan spender mggu lepas punye langgar auntie Cine tak samak tangan lepas pegang bkas daging babi. Lambat pegi cOurt kene marah ngan hakim and dapat kemaluan besar depan awek-awek kat cOurt smpai kes kene tangguh bicara. Lepas tu, kOmputer die byk virus diikuti dengan fail lame die lupe nak review dari pasal defendan *kalO xslap* name ala-ala FAK fuck!!!


Lepas tu kau ingat lagi entry die pasal Nasuha, Miss Fong awek-awek yang nak ngOrat die and yang die ngOrats. Die beli ubat nak bagi lagi panjang, lpas tu awek-awek opis die perli die dah terlebeyh pOtong smpai die malu takOt kene sumpah 7 keturunan. Crite sal mak die ugOt die kawen ngan Nasuha ngan permainan psikOlOgi mak die yang mantOp giler. Lgi crite sal die bercuti ke Alaska jadik penangkap anjing laut speenuh mase.


Tak luper jugak crite sal sumandak-sumandak (pempuan/pelacur) yang orang offer die mase die kat tepi pntai kat Sabah sampai die marah nak buat orang tu jadik umpan mancing. Muke lobang-lObang bukan bermakne die sangap! Then, crite sal lelaki brader-brader (machO) yang memancing kat laut dalam tapi xde makne pade die sebab, muntah kalahkan pempuan peknen. Ceh* Binawe, aku buley ingat dOwh! Hampir kesemuenye. Uolls tengOk, betape hebatnye beliau smpaikan aku terkhatam sekali bace je blOg beliau. BravO ko memang hebat la brader


Tapi sayang, kO da delete belOg ko. Xbagi aku bace ke hape??? Pekehal ko delete belOg ko brO...? Mentuka keje xjadik Loyer lelaki pOwn bukan efek mane kat belOg ko kOt. KalO kO tuka keje jadik penangkap anjing laut sepenuh mase, kO tuka link kO jadik http://penangkapanjinglautlelaki.blogspot.com/ instead of http://loyerlelaki.blogspot.com/ pOwn aku sanggOp bace taw dak?


Ko pOwn dah janji ngan aku, kO nak tunaikan janji tag aku musin haji tahOn depan tapi kO delete plak belOg kO. Hangen haku. Bhahahaa... Masih lekat dalam ingatan name MATSUO OSADA taw? Ko plak bagi semangat kat aku ala-ala brader kO kate kat aku:


"Ko buat entry sal pertenakan cacing tanah pOwn aku bace taw. Kipidap"


See... Skunk sape nak trOskan bagi semangat kat aku macam ko bg? Keh3


P/s: Siyesly, blOg die best. Pade sape yg xkenal kOrang memang rugi bai... Awek-awek sume olwez tunggu hapdate die termasOk aku. Ramai weyh ngOrats die. WalaupOwn kehidupan seOrang lawyer macam die same cam kite bznye xhengat, makan sambil cangkung kat kedai mamak, baju maen campak kat dObi, pakai spender mmber2 punye sebab lupe basoh, tapi pade aku die tetap hawt*


-aku xpakai spender org laen. Sekian-

NGERI. BUDAK SAUDI DIROGOL DAN DIMAKAN BANGLA DI RIYADH



AKU BACE ENTRY NI KAT SUARAPEOPLE. AKU NAK SHARE JE. 


Tapi untOk yang lemah semangat tuh, tOksah ler tengOk okeyh. Aku sendiri tengOk pOwn rase x lalu makan! Nauzubillah. Memang kejam x tau nak describe macam mane. 





Nauzubillah... Mintak dijauhkan mende-mende xelOk seumpamanye dari diri kite and keluarga kite. Kesian aku tengOk. Kenape ade manusia sanggup buat mende macam ni. Macam binatang pangai!!!!!!!!! 
-_-*!!!

+++++++++++++++++++

AKU DAH RASUAH KONG RM2 JUTA. SEBAB TU ADE BANNER MUKE AKU KAT GB



TolOng la jangan percaye! Haha... Name aku kan GT. GT bermakne Gile Traffic! Tu sebab aku rasuah Kong surO letak banner aku dalam GB kasik ramai orang tengOk and tmbah traffic belOg haku ni. 




Pasal gambO dOk mentuka-mentuka tu, yang tu kOrang jangan tanye aku. Tu idea baek punya dari Kong sebab die kate buat kelainan. Memang laen dari yang laen kOt. Giler mencapup - mencari publisiti - Keh3. Ade aku kesah? Bukan aku punye kije. Ngeh3




P/s : Ekceli aku menang kOntes referal terbanyak. KalO sape yang menang dapat banner free selame sebulan kat GB. Buktinye kat -SINI-. Toksah dOk tanye aku cemane aku bley letak banner dalam GB aku bukan kaye mane nk letak iklan aku kat mane-mane website. Kayap bley la kOt. KalO kOrang nak taw details, tengOk thread ni -KLIK-  
Lepas tu kalO kOrang terlebeyh rajin kOrang bley klik -SINI- plak.




Ni ekceli Banner asal yang aku nak letak*
Santek x aku rembat lam gugel



P/s : Mekaseh Kong... Ai syg U lebeyh la gini...  =p


+++++++++++++++++++