Buscar

Loading...

Páginas

NAGA: Wujudkah?

 Brader Prince Rie yang surO buat entry sal Nage. So GT buat entry eksklusif sal NAGA. Jom review!


Iyah iyah! Terbang*

***SebOt je pasal NAGA, kebanyakan orang Malaysia ni cume taw sal Buah Naga je. Sebab rakyat Malaysia memang kuat makan. KalO search kat gOogle sal NAGA pOwn, banyak yang kuarnye sal Buah Naga jugak. Haks3

Buah NAGA*

Stakat ni pendedahan eksklusif pasal NAGA memang belOm pernah ade. Sumenye based on crite dOngeng and crite merampOk orang-orang yang kunOnnye terserempak ngan NAGA lagi-lagi kat Tasik Chini, padehal...

ARAPAIMA GIGAS. (Ikan Naga) Sjenis ikan air tawar*

Spesis ikan ni memang besar bai, telan kOrang pOwn bOleyh*

Okeyh, NAGA digambarkan dalam mitOs sebagai haiwan yang panjang, ade misai, pastu ade kaki, mulOt die bOleyh kua api. Then ade certain stOry kate, NAGA ni ade mutiara. Tujuh kesemuanya* Elley cam crite DRAGON BALL tu... Jangan kate xtaw plak... NgkOrang punye peberet mase kecik-kecik tu... 

Pergh*

Ni plaks* spesis dinOsOur kot

Kwn ngkOrang*

BelOm diketahui samada spesis NAGA betOl-betOl wujOd ataO tidak. Tapi kan... GT taw NAGA memang wujud:






!
!
!
!
!





NAGA Murali Mohan Raju
DR. Ramses Abul NAGA
NAGAswaran
NAGArjuna
NAGA Chaitanya

Tempat NAGA berehat landing-landing baek punya...:

NAGAland
NAGAsaki

Tempat NAGA bekerja bagi kluar "api":

TeNAGA NasiOnal Berhad


Okeyh, sekian untOk entry sal NAGA pade kali ini. Ade permintaan lagi? Sile isi bOrang dOlu le bai... Paghah pale hOtak haku nak pikiaQ pe yang kOrang mintak-mintak. NguEhehehehe... 

Jom cuci mate


!
!
!
!








Ikan Naga? -ThailanD
Sumber pic dari Encik GoOgle


Ni plak ikan ape weyh? Cm gigi kOrang dah haku tgk*

Note: GT pOwn bley jadi "NAGA", time marah. Berasap mulOt weyh kluar api bantai kungkangkungkang pOtpetpOtpet. Nak cube?

P/s: GT balek kampOng. TolOng tengOk-tengOkkan blOg ni ye takOt kene curiks ke hape XD

peace...lagi dan lagi =n_n=*!
Sebelah tu name die Kak Z. Da kawen ok



Papai uOlls... Selamat balek kampOng*

Buang Bayi. Apelah naseb si Comel yang malang~

Tadi GT terbace surat khabar hari ni. Baru bace and tengOk muke depan dah rase nak nangeh. Satu Mayat bayi ditemui di hadapan pintu masuk Masjid Permatang DuyOng, Melaka. PenOh ngan semut hurung mayat tu. Kesian sangat tengOk. Nak tengOk berita penOh kat sini.

Ape nak jadi?*

Nangeh haku tengOk

Babi pOwn sayang anak. Manusia yg macam ni nak kate hape? Paling kurang pOwn, Babi tu haiwan yang Tuhan cipta ade kebaikan die. Binatang berzikir pade Tuhan, xpernah buat dOsa. Manusia yang macam ni nak kelasifikasi sebagai binatang pOwn x bOleyh. Lagi terOk dari binatang!!! 

Tu blOm lagi tengOk kes tahOn bile ntah pasal Bayi dimakan biawak. Nauzubillah... Makhluk yang Tuhan cipta sebaik-baik kejadian siap lengkap dengan akal sanggOp buat macam tu... Akal tu maybe dah ilang kOwt... Otak pOwn mesti dah dudOk kat punggOng tuh. 

Ini sahaje yang tinggal*

Banyak lagi kes. Buang dalam sungai, buang kat tmpat sampah, tepi jalan, macam-macam lagi lah. Kenape dOrang yang buat sume ni takde pasaan? Ape dOrang xde rase sayang ke kalO tengOk baby cOmel yang dOrang kandOng punye lame nak kendOng lam perOt sendiri!!! Ape la dOse baby tu sampai dibuang mcm tu. SepatOtnye mak bapaknye yang berdOse yang mati kene makan binatang n jadi BANGKAI!!! Memang siaL!!! Haku rase nak maki hamOn ni*

GT yang lOm kawen ni pOwn taw sayang baby even anak orang laen! Baby sumenye cOmel, bau baby best! Sebab baby xde dOse. Sume lahir suci and kalO tengOk, sume orang rase sayang kan? Dorang yang buang anak tu xde ke rase nak tengOk anak dOrang membesar macam baby-baby cOmel kat bawah ni??? Dorang xde rase sayang ke? Mane pegi sifat perikemanusiaan dOrang? 


















*ntah gmbaO anak sape GT google*

Ni anak sedare GT plaks =n_n=

Mase kciknye* Nur Batrisyia

Adik Tsya, Farid Azfar

Acu cyg Payed Apai *kate Tsya*
Bau Baby buat GT ketagih. CiyOm sampai baby nangeh XD

Agak-agak ade tak orang yang xsuke baby??? Sebab ape ea? Macam tak masOk akal jek. VodO kOwt* -hambek kau-

NOTE: GT still ingat cadangan sOrang Menteri Wanita yang mengusulkan cadangan untOk mewujudkan satu "tOng sampah khas untOk membuang bayi" kat Malaysia. Mesti ramai ingat lagi sape die Menteri tu kan?