Buscar

Loading...

Páginas

Blogger Lame Vs Blogger Baru / Blogger Lelaki Vs Blogger Perempuan

Blogger lama Vs Blogger Baru? Haha... Mesti mengundang kOntreversi kan? 


Pelik kan blOg yang jadi tempat kite berkOmuniti and share infO or anything else jadi tempat perang antare blOgger yang baru and yang lame. Bukan semuelah juz ade segeLintir blOgger lame ni, maybe die rase die da cukOp lame, tunjOk lak rase x pueh hati kat blOgger baru nak buat entry untOk kOndemkan orang laen.


Rasenye da cukOp tue untOk jadi laGi matang tapi berfikiran masih laGi cam budak-budak. Amatlah memalukan. Xpayah la bai... KalO ang mampu, ang bley buat g better dari blOgger baru... Tapi ang yang xmaO blaja... Xde anjakan paradigma eceh* dalam diri ang n blOg ang, plus xde inisiatif nak marketkan blOg ang. Tu la masalahnye... Sebab ang pikiaq ang da cukOp besaO and name ang da cukOp GAH dikalangan blOgger laen  kan?


Suddenly name blOgger baru naek, ang da paneh hati. Cam cacing kepanasan xley diam. Pastu ang nak tengOk celah gigi* mane yang hebatnye blOgger baru tu. Pas ang kaji selidik sikit-sikit, ang pOwn kate; "ntah ape-ape ntah punye entry, macam mane ley glamer ntah". Cm berOk pangai! Ops*


G satu, ade juGak blOgger lelaki ni, die rase hasiL penuLisan die terlalu bagOs. Tapi hati die dOk paneh je bile tengOk orang laen dpt traffic lebeyh and ade follOwer rmai skit dari die, die pOwn buat pangai cam makhluk kat atas. Cari jgk celah gigi* mane yang bestnye blOg baru tu then kate; "ek elley cmni pOwn ade. Ape ntah yang orang nak bace kat blOg die ni". Spesis ni bley pggil babOn ok.


Memang blOg perempuan mOstly dOk buat entry yang emOsiOnaL and nak share bOut pe yang dOrang buat. Its dependlah pade pembace yang tentukan sendiri either blOg tu bgOs atau tidak. Taste orang laen-laen bai... Yang Lu nak kOndemkan sangat tu pesaL? Lagi haprak bile xbace langsOng entry then tetibe bagi kOmen kate mnde yang xde kne mngene n xphm. LotOng btOllah spesis ni. Mate die xgune btOl2 untOk membace taw nak kOndem jek. F!!!


-Entry ni bukan bertujuan nak berlagak ke hape. Juz tO remind certain peeps yang xberjenis cam yg da disebut kat atas, orang berblOgging juz for fun, mnde remeh-temeh pOwn nk bsing ker..? Tu pOwn bley tumbuh hasad dengki and sO on. Cum On la bai... ChiLL beb... Byk g mnde pnting yg berpekdOh kene buat instead of maen serang-serang and dOk kOndem blogger baru. X cooL langsOng. Org have fun ang nk siriyes dOk emO-emO plak. Ceh* Tak ley buat laki tOl. XD



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I hate NoveL(s)!!!

Benci benci benci! Bace nOveL ni buat GT rase benci. Sangat3. Sebab GT sOrang yang praktikaL. Xsuke mende yang lambat then kene tggu ni. Memang jenis kurang sabar. 


So sekaLi dah bace nOveL, GT kene trOskan smpai habes xkire brape tebaL nOveL tu mesti hbes dlm mase sehari! KalO x, rase nak ngamOk. Rase lambat jek and xpuas hati. 


Semate-mate sebuah nOveL, GT bley jadik fOkus tanpa memikirkan mende laen then membace dengan bersunggOh-sunggOh. Dari satu bab ke bab chapter yang laen sampai makan pOwn bley lupe!


KalO study? 


Erk* 


Ok x kusyuk!!! Tu yang paling benci tu... Bile la bOleyh bace buku macam bace nOvel? Tanpa henti and bley hafaL and review balek sume mende. SiyOt!



MaO bace buku cm bace nOvel. Agk2 bley x? 




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tips! Lagi

Amalan yang bagOs untOk diprektiskan. Mari kite lihaT:




1. Ketika anda hanya berdua dgn org yg tak dikenali, cuit bahunya..! kemudian b'pura2 melihat ke tempat lain..

2. Buat muka m'gerang kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit
"diam, semuanya diam..!"

3. Bawa la kamera & ambil gambar semua org yg ade kat dlm lif tu..

4. Pindahkn meja keje anda ke dlm lif.. jika ada yg masuk, tanyakn apakah mereka sudah membuat temujanji...

5. B'pura2 menjadi pramugari..! tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan spt. di dlm kapal terbang..

6. Ketika pintu menutup, beri pengumumuan kpd. semua org..
" bertenang, jangan panik.. nanti pasti akan terbuka lagi..."

7. Buka la beg tangan anda, sambil melihat ke dlm beg tangan, tanyalah
" eh, cipan...cukup tak udara kat situ..?"

8. Diam & jgn bergerak sama sekali di sudut lif.. m'hadap dinding, jgn sesekali keluar..!

9. Dengarkn suara kat dinding lif dgn stetoskop...kot2 boleh dgr suara kentut cipan ke....

10. Buatla garis d lantai sekeliling anda m'ggunakn kapur..lalu beritahu
" ini adalah wilayah saya....!"


AMARAN: TIPS INI HENDAKLA DI PRAKTIKKAN DGN MUKA BLUR TAHAP CIPAN...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bezanya Orang Miskin, Kaya, dan Berpangkat Besar

Orang miskin kate:


"Ape kite nak makan hari ni ea?" Sebab dOrg susa nak cari makan. Kais pagi kekadang xjugak makan. Hnnffff...




Orang kaya kate:


"Kat mane kite nak makan hari ni ea?" Duet banyak... Selera besar... Boleh pegi sane sini cari makanan yang sedap-sedap... Erm...




Orang berpangkat besaO -xsumeLah-


"Sape yang kite nak "makan" kali ni ea? Ni merujuk pade spesis taw nak aniaye orang mentang-mentang pangkat da besaO sO die ingat die da cukOp hebat. 


-Pikir-pikirkan dan selamat beramaL XD
------------------------------------------------------

Rokok, Perokok, Dan Jin

Ringkas saje


Jin/setan/iblis dijadikan dari API


Manusia dijadikan dari tanah


Makanan Jin/setan/iblis antaranya ialah asap2 yang busuk.


Makanan manusia sumbernye dari tanah sumber yang baek-baek saje* -cari sendiri-


Make dengan itu, orang yang merOkok berkemungkinan adelah adeq-beradeq teeettTttt... -xmaO sebOt-


*kredit tO Ustaz IsmaiL Kamus tgh dengar ceramah die ni XD-


MerOkOk membahayakan kesihatan anda dan keluarga. Tolong la berenti merOkOk bai... Huduh weyh


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

How To Raise Your Traffic and Remain Visitors Loyalty


Nang me pliz

GT xlayak bagi tips. GT bukan sape-sape. GT budak kecik yang baru belajar. Tapi ade yang minte tips. Kudukut itu tidak baek untOk kesehatan. HajimemashOo... *tiba-tiba*


1. Join la Gengblogger. *Ayat prOmote walaupOwn daku x berbakat menjadik prOmoter*. 
Okeyh nak jadik da top kat lam Gengblogger senang jew. Ni tips GT bagi then kOrang amalkan jelew. Ade lak yg x pueh ngan GT sbb lam GB cam da xde orang laen da asek name yang same jek naek kan kan kan? Tu sebab GT ade effOrt LOL. Xpyh nak asek nyalahkan orang laen jek. Ok truskan ke tips trOs maleh nak emO-emO. Pegi greet la user yang baru jOin rerajen. Then naek la name ang lam tu.


2. Blogwalking tu mnde bese kengkadang *ok tipu sebenarnye selalunye* GT malas nak buat. Tapi buat jugaklah then rerajen la bermesra ngn sume orang. Baru la bley ngetOp! KalO dOk sensOrang jek xde uat blOgwalking, ceh, cam anak raje jek dOk landing siap-siap lelame orang pOwn jemu ngan blOg kOrang. KalO ade effOrt g uat blogwalking tu, mean dapat lew jgk tarik attentiOn orang laen msuk lam blOg kite. Xpayah la nak syOk sendri ingat ang da gelamer sangat smpai x perlu membelOgwalkingkan diri okeyh. 


3. Join innit kat nuffnang. Hah kat sane jangan nak memandai mengeDANG entry orang laen. NANG cukOp la... Rerajin la nang orang len then dOrg akan nOticed yang kite dah Nang entry dOrang. Makin banyak entry kite kene NANGed, sO ade chances untuk naek kat lam tOp 10 cam GT hari ni. Eheh*. kat situ da bley dapat traffic. Then bley bermesra dengan blogger laen lam chat space... Weyh, Kenwooi masuk lam blOg GT, pas GT jOin innit taw. *bangge sikit*


4. Then updated status kat facebOok tu mende yang orang ramai taw. GT memang suke update status sertakan dengan blOg link each time GT uat entry baru then satu kelebihan pade yang ade ramai kawan lam fbOok sebab bile kite update, mmbers lam fbook tu akan nOticed then view blOg kite. Kat situ da dapat traffic juz dari member faceboOk. KalO rajen tag la name orang laen skaLi. *Xde pekdah GT nak tag 18++ fren lam fbOok GT*


5. Entry, jgn dOk uat entry skema semacam dengan kiasan haruk cam nak bagi beruang tidOw. SempOi udah lew. GT nyampah bace ayat skema nak mati, then bajek diri da segelamer cam Hanis Zalikha. Sesikit jek xpe lagi...Memang naluri kewanitaan taw nak berkOngsi rase *siapa punya fesyen paling hebat*. GT pOwn same.  Tapi kalO each entry taw nak crite pasal perkembangan semasa diri ang, perOt ang, gigi ang, kening cantum ang, ngan baju, kasut, segaLa! TAK PAYAH LA WEYH... Muntah*


6. Tempelet. Jangan dOk haruk la letak tempelet warne macam nak buat orang meninggaL. Ops* GT punye tempelet mse awal buat blog pun mcm tu*. Sadap yOuh! Tempelet biaO la kemas kalO bley gune warne puteyh. Sebab pe facebOok tu wrne die putih? Lu pk la sndri! 


7. Then widget xpyh la nak penuh2 smpai berat blOg tu. Nak lOading pown sehari semalam, ceh bikin panas GT trOs tutOp jek kengkadang. Cube timbang berat blOg anda? GTnye 130 sumthing and lOad time 0.40 secOnd. ringan x? KalO dOk kate berat bukan prOb blOg GT. Tu server kOrang yang nak mati XD


8. Lagu tu lagi 1. Toksah buat tokOjut letak lagu haruk! Dibuatnye orang sakit jntung tengah pasang vOlume pling tinggi, naye weyh. Orang bese bukak blOg bebanyak, dibuatnye sume pasang lagu, cam nak rendam lappy tu lam air. Bsing ah! TutOp trOs tu amalan kesihatan yang GT amalkan. Or mute lappy. Orang memasing ade radiO bai...  XD *elley dulu den pOwn pasang lagu jgk*


9. Pop-up msg. Yang ni bikin hati jaDik terbakO trOs. KalO 1 msg pOp-up *selamat datang ke wilayah saye* tu macam bley tahan sabar sikit. Tu pOwn da slOw dOwn orang laen punye mOod nak menjelajah blOg anda sebenarnye. Dibuatnye 3,4 msg? 2Dah jenguk silelah follow* , 3. kalo x follow nanti mesti menyesal* 4. have a nice day*. TrOs pangkah! Xpyh buat blOg la kalO gitu weyh... 


10. Lagi? Xde idea rse ni da cukOp amalan kesehatan yang GT amalkan kat blOg GT sndirik. Terase tercubet tersedeyh terkojot terberuk tersilap kat mane-mane, harap maap. Maybe ade yang clap kat memane. Memang la laen orang laen taste, tapi untOk menjamin KEMANDIRIAN spesis* blOg anda, rasenye perlu amalan n tips berkenaan diamalkan. XD 


*Peace No War* teTtttttttt.................. 

CakZ! XD
Pssttt... Ini rehsie. Ade jgk yang view blOg GT 101-200 times dis week 
Average time on dis site 3.35 minets XD
New visitor 59.90%
Mekaseh uOlls... Syg kamu suma 


Tapi kan... Tgk ni *bOld item*





KEYWORD
VISITED
gadis terbilang
6
gadisterbilang.blogspot.com
6
gadisterbilang
6
gadis bertudung yang anggun blogspot
5
blog gadis terbilang
4
3
saya nak sepak touya
3
gesel ponggong 
3
htttp://gadis terbilang.blogspot.com
3
www.gadisterbilang.blogspot.com
3


 Wuddafish*

Diari SeOrang Pembunuh Bersiri -Kisah Benar-

"Instinct killer". Aku dilahirkan sebagai seorang wanita dengan kelebihan itu. Melihat kematian-kematian yang berlaku di depan mataku sendiri membuatkan hatiku tenang. Yaa... Tenang dan damai 


Tidurku juga umpama tiada penghujungnya. Setiap nyawa yang melayang di tanganku membuatkan hatiku berasa sungguh bahagia. Tidurku semakin lena... Panjang... Dan mimpiku terlalu indah.


Sungguh aku puas melihat kematian. Kejam itu satu perkataan yang cukup membahagiakan diriku. Saat ku melihat mangsaku menahan kesakitan dan menghadapi kematian tatkala aku melemaskan mangsaku dengan gas beracun, aku hanya melihat dengan perasaan gembira. Kegembiraanku memuncak melihat mangsaku menggelupur ketika sakaratulmaut menjemput mereka.


Satu demi satu, hari demi hari, mangsaku semakin ramai. Aku hanya menghancurkan mayat mereka dan membuangnya melalui tingkap. Setiap hari, mangsa pasti ada. Hidupku kucar-kacir dan tidak tentu arah jika tidak mendapat mangsa walaupun hanya untuk satu hari. Akan terganggu hidupku dan tidurku sebab......


!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!

!
!
!
!
!
!
!
!



 hari-hari ade NYAMOK masuk lam bilik aku! Binawe punye nyamOk






Benci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 


Isap drh org taw. Bayar la!!!!!
Mne de mende free lam dunie ni
NgEng~



Bila masa lak Aku plaghiat org len? Meyh bukti!



Amaran: Entry kali ni mengandungi unsur-unsur keganasan kerana penggunaan kata-kata seperti "Aku" and "EngkO" oleh penulis disebabkan ketidakpuasan hatinya!


*Sigh*
Aku kene tudOwh mengOpy ayat lam blOg Aku yang Aku sendiri buat.
Hape kes? 
Aku sendiri xpaham kenape Aku kene tudOwh macam tu.
Aku perah otak nak type entry Aku sndri tpi tiba-tiba sOrg mamat ni ntah sesat tang mane kate Aku mengOpy jek?


"awat dok copy ayat org je... cuba buat satu citer padangan sendiri... baru le ckp itu blog hasil sendiri...
sorry kalau tersinggung..."



Ok! Ni btOl-btOl over la brO.
Aku ingat nak bg LINK die skali.
Senang kOrang nak cOp die ni. 
Tapi hati Aku baek lagi.


Cuma Aku xphm tang mane yang die kate Aku cOpy ayat org len tu?
Daripade entry lepaskah?
Bukan Aku da uat statement yg sume tu adaptasi dari sebuah cerpen sahaje?
Atau lam kate len Aku hanye membuat satu sinOpsis?
Mati la weyh nk type cerpen lam ni gilew punye pnjang!
Aku buat entry pnjang-pnjang pOwn user muntah-muntah kalo bace.


Still Aku x pueh hati dari mane die kate Aku mengOpy tu
Aku nak sgt die tnjuk and buktikan btOl-btOl yang Aku ni mengOpy!
KalO x? Aku saman NgkO brO!!!!!!!!!!!
Ni da kire statement brani mati ni.


Gua memang x pueh hati!


AWAS GENG PEROMPAK


Sigh* 
Now ni byk gilew kes rOmpakan yang jadik. 
Bahaye...
Lagi2 pOmpuan.
Kalo kite uat muke ksian macam ni pOwn

 bukan dOrang ade rase belas kesian.
Okeyh tgk brite ni***




Sekarang terdapat satu kumpulan perompak yang sedang bergiat aktif di seluruh dunia
Kegiatan mereka semakin ganas dan tiada peri kemanusiaan dan kejam.
Setakat ni laporan polis demi laporan dibuat tetapi setakat ni ni belum ada sebarang tangkapan dibuat. Malah polis tidak dapat mengambil sebarang tindakan
Kebanyakan mangsa kehilangan barang barang berharga serta mengalami kecederaan bila cuba melawan.
Dikatakan mereka bergerak dalam kumpulan yang besar semasa menyerang/merompak mangsa


MODUS OPERANDI : BERGERAK SECARA KUMPULAN - SEKITAR 10 - 20
MANGSA : SESIAPA SAJA
KAWASAN HITAM : KAWASAN GELAP DAN JUGA BERHAMPIRAN DENGAN HUTAN
TAKTIK SERANGAN : DATANG BERAMAI RAMAI
SEORANG JURUGAMBAR AMATUR SEMPAT MERAKAM SALAH SATU KUMPULAN
SEDANG MENYERANG MANGSA.......














!

!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!


!

!
!
!


!

!


!

!
!
!
!
!
!
!
!
!
!


!

!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!


!

!
!
!
!
!
!


!

!


!


!
!
!
!

!


!

!
!
!
!
!


!










Dahsyat giler prOmpak neh












Ok die malu. *Taw gak malu hang naaa*